Close search

Hollywoodská smolařka Brie Larson: Herečku nevzali do Hunger Games, Star Wars ani Terminátora

Showpix.cz Zdroj: Showpix.cz

Brie Larson je dnes jednou z hlavních tváří filmových adaptací komiksů Marvelu, ale předtím to zkoušela u jiných slavných značek.

Každá herečka nebo herec má za sebou řadu odmítnutí, které vytahují pro pobavení v rozhovorech. I ta největší jména se totiž občas setkají s úspěšnější konkurencí a ne každou roli dostávají přímo na tělo.

Třeba Sylvester Stallone se v polovině 70. let octl na konkurzu k filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977). Velice rychle ale pochopil, že je na špatném místě.

Stallone zůstane na Zemi

Slavný herec měl za sebou natáčení Rockyho (1976) a dostal tip na roli Hana Sola ve sci-fi, kterou připravoval George Lucas. Vysportovaný a plný energie nakráčel Stallone před zástupce produkce, a podle jejich rozpačitých tváří okamžitě pochopil, že to nebude pro něj.

Nechci vám to komplikovat, vypadal bych otřesně ve spandexu, trikotu a s paprskometem," vzpomínal herec před šesti lety v pořadu Jimmyho Fallona na to, co řekl na castingu. „Chápu to, chlápci z vesmíru nemají tento typ tváře."

Krátce na to ale zkoušel něco podobného znovu. Podle legendy prý hodně bojoval o to, aby dostal hlavní roli v snímku Superman (1978), která nakonec proslavila Christophera Reevea.

Smolařka Brie

Stalloneho neúspěchy ale v porovnání s Brie Larson nevypadají až tak špatně. Než zaujala producenty Marvel Studios, zkoušela se dostat do jiných slavných sérií. Ve videu na svém YouTube kanálu nedávno řekla, že byla na konkurzech k sériím Hunger Games, Star Wars a Terminátor. Nikdy neuspěla.

Pak přišel zlom. Třicetiletá americká herečka se loni objevila v roli komiksové hrdinky Captain Marvel, jejíž stejnojmenný film utržil po celém světě přes 1,1 miliardy dolarů. To se zatím nepovedlo žádnému snímku s ženou v hlavní roli. A díky tomu s ní u Marvelu do budoucna počítají, takže nakonec se do velké série dostala.

Brie Larson se díky roli Captain Marvel objevila i v nejúspěšnějším filmu všech dob Avengers: Endgame. Připomenout si ho můžete v GALERII:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu