Close search

Herečka Zsa Zsa Gabor věděla vše o manželství a nebála se ho zkusit. Před oltářem stála devětkrát

Wikimedia Commons/Public domain - News release by Rogers & Cowan talent agents Zdroj: Wikimedia Commons/Public domain - News release by Rogers & Cowan talent agents

Ze tří sester Gaborových se vdávala nejčastěji, byť se starší Magda se šesti, respektive mladší Eva s pěti svazky také snažily. Ona ale byla v počtu manželství nedostižná - legendární herečka Zsa Zsa Gabor.

Jsem ráda vdaná. Miluji společnost, miluji vaření pro muže (jednoduché věci jako kuřecí polévka nebo můj speciální Drákulův guláš z Maďarska), a trávení všeho mého času s mužem. Samozřejmě, miluju být zamilována – ale opravdu mě naplňuje jenom manželství. I když ne vždy,“ napsala ve své autobiografii One Lifetime Is Not Enough (Jeden život nestačí).

Nemůže být přesnější definice jejího života. Života, v němž kromě desítek afér figuruje i téměř desítka zákonitých partnerů - diplomat, zakladatel sítě hotelů, britský herec, investiční bankéř, naftař, designér co navrhl Barbie, právník, mexický herec a princ.

Muži za oceánem

Sári Gábor, jak zní původní jméno slavné herečky, se poprvé vdávala v osmnácti za tureckého politika Burhana Asafu Belgea. Není divu, že ho zaujala, byla ozdobou maďarské společnosti a salonů, rok před sňatkem získala dokonce titul Miss Hungary. V roce 1941 se s ním ale rozvedla a emigrovala do USA.

Zdálo se mi, že i když jsem byla stále tak mladá, už jsem za sebou měla spoustu životů. Teď jsem byla v Americe, stala jsem se Američankou – barvila jsem si vlasy bohatou americkou červení, naučila jsem se řídit americké auto, a zjistila, že američtí muži s penězi si myslí, že jim patří každá dívka na světě,“ popisuje v knížce Jeden život nestačí dojmy ze začátků za velkou louží.

Její první americký manžel byl Conrad Nicholson Hilton, zakladatel slavné hotelové sítě nesoucí jeho jméno. Pro herečku představoval i mírné vystřízlivění, protože ji totálně ovládal, nezajímalo ho, jaké má potřeby a co si myslí. A to ženě, která byla zvyklá s muži si zahrávat, hodně vadilo.

Wikimedia Commons/Wire press photo/Public domain

Postavte se do řady

Za dalších čtyřicet let stihla sedm sňatků, ten s mexickým hercem Felipem de Albou trval jenom doslova několik hodin, než byl anulován, protože předchozí manželství s Michaelem O´Harou ještě nebylo formálně ukončeno. Zajímavostí je, že právník O´Hara zastupoval herečku u rozvodu se svým předchůdcem Jackem Ryanem. A jeden z jejích herců, třetí manžel v pořadí George Sanders, se do rodiny Gaborových vrátil i po rozvodě se Zsa Zsa. Začátkem sedmdesátých let se oženil se starší sestrou Magdou. Sňatek však trval jen měsíc.

Když si v roce 1986 brala Zsa Zsa o pětadvacet let mladšího prince Frédérica von Anhalt, bylo jí už 69. Ale tento manžel jí vydržel dvacet let. Patrně i kvůli tomu, že po šesti letech svazku byla po autonehodě částečně paralyzovaná a její zdravotní stav se postupně zhoršoval – už měla poslední požehnání, amputovanou nohu a zdravotní komplikace. Nikdy se však nerozvedla a von Anhalt u ní stál až do samého konce. Byť měl i nějaké mimomanželské aféry, ona mu je tiše tolerovala, pokud si ženy nevodil domů. Trpce v této souvislosti zní jeden její slavný citát: „Manžel je jako oheň. Pokud doma postrádá pozornost, vzplane jinde.

Díky von Anhaltovi získala titul princezna, co bylo jakýmsi vyvrcholením života v salónech a luxusu po celém světě.

Hledání ideálu

Zsa Zsa Gabor nikdy nezůstala sama. Když v několika vzácných chvílích nebyla vdaná, měla alespoň milence. Prý to byl jediný způsob, díky kterému věděla, že je naživu. Není divu, že většina jejích citátů se vztahuje na muže a sexualitu obecně. Řekla třeba, že jediné místo, kde muži chtějí hloubku od své ženy, je její dekolt. Ale také tvrdila, že sexuální přitažlivost trvá jenom dva roky a kdo by chtěl zůstat s mužem, když se sexuálně nepřitahujete? To by vysvětlovalo ohromný počet sňatků.

Jenže život plný mužů měl i odvrácenou stránku a to hodně ošklivou. Zsa Zsa měla jako jediná ze tří sester dítě, dceru Constance Francescu Hilton. Těhotenství bylo důsledkem znásilnění tehdejším manželem Conradem Hiltonem.

Na devět manželů krásné herečky se můžete podívat v GALERII:

Nejčtenější články