Close search

Hana Zagorová a Štefan Margita: Prozradili recept na šťastné manželství

Profimedia.cz Zdroj: Profimedia.cz

Patří k nejstabilnějším párům českého šoubyznysu. Hana Zagorová, která má dnes 73. narozeniny, oslavila s manželem Štefanem Margitou již dvacet šest let od svatby. Jaký je jejich recept na šťastné manželství? Láska a respekt.

O soukromí Hany Zagorové se toho příliš neví. Snaží se totiž svůj osobní život chránit a často o něm nemluví. Není to proto, že by její život byl opředený skandály, které se snaží tutlat. Naopak, o Haně Zagorové se dá s malou nadsázkou říct, že je to prostě hodná holka.

Láska se mi dlouho vyhýbala

Zpěvačka měla smůlu na muže. Jejími partnery byli Vlastimil Harapes a Karel Vágner. Vztahy ale bohužel nedopadly slavně. "S oběma jsem prožila kus života. A bylo to naplňující alespoň ve své době. I když jsme se rozešli, zůstáváme dál přáteli a občas se vídáme všichni i se Štefíčkem. Vše je tak, jak má být. Věřím na osud a prostě jsem si musela na své štěstí počkat. Kdybychom se se Štefíčkem potkali dříve, možná bychom dnes tak šťastní nebyli. Museli jsme prostě oba dozrát," uvedla Hana Zagorová pro Českou televizi.

Vztah jí předpověděla Růžičková

Lásku jí před lety předpověděla zpěvaččina kamarádka, herečka Helena Růžičková. "Kdysi mi řekla, že pravou lásku potkám až v šestačtyřiceti letech. To mě šokovalo a upřímně - žádnou radost jsme z té předpovědi neměla. Čekat tak dlouho? Ale Helenka měla naprostou pravdu. Když mi bylo čtyřicet šest, potkala jsem Štefana. A od té doby jsem naprosto šťastná, je to muž mého života" vyprávěla Hana Zagorová.

Jakmile se potkala s operním pěvcem Štefanem Margitou, věděla prý naprosto přesně, že je to on. A stejné to bylo i u něj. I Štefan Margita měl jasno. "Hanka je úžasný člověk. Když jsme se setkali poprvé, cítil jsem z ní neuvěřitelnou energii. Má osobnost, je milá, skromná a má ráda život, i když osud k ní nebyl moc spravedlivý. A navíc i Hanku mi předpověděl věštec. Od té doby věřím ve věštby a rozhodně se jim nesměju," komentoval operní pěvec.

Chvíli se poznávali, ale brzy mezi nimi přeskočila pověstná jiskra. Zamilovali se do sebe. Před dvaceti šesti lety si na Starém městě řekli své ano a loni oslavili stříbrnou svatbu. Kdo by ale čekal, že láska časem vyprchala, je na omylu. "Milujeme se stejně jako na začátku. A dokonce bych řekla, že možná i víc. Už se známe a máme rádi dokonce i chyby toho druhého. Možná to někomu přijde úsměvné, ale skutečně je to pravda," uvedla zpěvačka.

Dokonalá lovestory

V dnešní době, kdy se vztahy spíše rozpadají, vypadá jejich manželská idylka trochu kýčovitě. Zlí jazykové dokonce tvrdí, že není vše, jak má být a manželství je v krizi. To by si možná toužebně přáli, ale Štefan i Hanka vše popírají. Sami se dozvěděli o rozpadu svého manželství v bulváru. "Když jsme si tu šokující zprávu, jak jsme v krizi, přečetli, hrozně jsme se tomu smáli. Náš vztah je pevný, protože o něj oba pečujeme a chceme být spolu. Takže rozvod není na programu dne," svěřila se Hana Zagorová.

Návod na štěstí

Že jsou spolu šťastni, ostatně potvrzuje i její manžel. V každém svém rozhovoru mluví o Hance jako o ženě svého života, s níž je neuvěřitelně šťastný. A návod je prý velmi jednoduchý. Vzájemně se respektují, mají k sobě úctu a lásku si hýčkají. "Možná to zní jako klišé, ale podle mě je důležité druhému naslouchat. My se Štefanem řešíme vše společně. I když příliš nemluvíme o práci, vzájemně ji respektujeme, podporujeme se, chceme znát názor toho druhému. A mluvíme o všem, je nesmírně důležité nic neskrývat, a i když je to někdy těžké, mluvit i o nepříjemných věcech. Těch ale naštěstí v našem životě není příliš. Vlastně si ani nepamatuju, že bychom se hodně pohádali,“ svěřila se zpěvačka.

A stejně to má i její manžel. "Hanka je pro mě osudová žena. Teprve s ní jsem opravdu šťastný. Někdy se mě lidé ptají, jak můžeme být pořád spolu. Ale já si bez Hanky neumím život představit. Hodně spolu cestujeme, neustále něco podnikáme, nenudíme se spolu. Důvěřujeme si, stále se milujeme, respektujeme se a máme k sobě úctu. To je můj recept na šťastné manželství," dodal závěrem Štefan Margita.

A ZDE ČTĚTE, JAKÝCH CHYB SE V MANŽELSTVÍ VYVAROVAT:

Nejčtenější články