Close search

Dítě podnikatelem: Ve 12 letech si vyšlapal cestu milionáře, dnes to učí ostatní

Caleb Maddix Official Instagram Account Zdroj: Caleb Maddix Official Instagram Account

Podnikat začal už ve dvanácti letech, dnes je to uznávaný devatenáctiletý autor, řečník a motivátor na sociálních médiích. Mladý kluk, který bydlí s tátou na Floridě, přesto dobývá celý svět. Spoluzakladatel Maddix Publishing, kterého Forbes již v jeho 16 letech zařadil do prestižní kategorie "30 pod 30". Seznamte se s Calebem Maddixem, zakladatelem motivační značky Kids4Success.

Nadšení pro motivační řečníky je více než evidentní. Dnešní doba, která nahrává osobnímu rozvoji, překypuje všemožnými knížkami, účty na sociálních sítích, videi, návody, jak si udělat tabulky vizí, jak vydělat víc peněz, jak být spokojený a úspěšný…  Našli bychom toho spoustu. Pravděpodobně, pokud nemáte osobní preference k určitému člověku, většinu řečníků a motivátorů znát nebudete. Mají své úzké publikum, které jim zaručuje, že mají ke komu promlouvat, celý svět je ale nezná. Dokonce je těžko rozeznatelné, který materiál se dá označit za kvalitní a názory na to se velice různí.

Přesto je mezi nimi Caleb Maddix, unikátní, malý kluk, kterému společnost zaměřená na osobní rozvoj padla k nohám. Caleb, kterého následují miliony dětí. Malý kluk, od kterého se učí dospělí.

Přednáší po celém světě

Dokážete si představit, že ještě před dovršením dospělosti vás Forbes zařadí do skupiny nejúspěšnějších lidí planety? Sen mnoha, který se každému jen tak nesplní. Calebovi ano, a to poměrně brzy. Přednáší po celém světě, má neuvěřitelný vliv na sociálních sítích a založil jednu z prvních společností, která se skutečně věnuje úspěchu u dětí. Když mu bylo 12 let, napsal knihu s názvem Klíč k úspěchu pro děti. Kniha se stala hitem a byla pro kluka obrovským podnikatelským úspěchem. Od té doby stojí v čele všech motivačních řečníků světa.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Caleb Maddix (@calebmaddix),

Nejmladší trenér života

Nepije energetické nápoje ani kávu, ve volných chvílích čte, stanovuje si cíle na další čas a hraje baseball. Splněný sen všech rodičů, myslíte? Můžeme jen hádat. Calebův otec však vlastní zdravotnickou společnost, takže pije většinu času jen přírodní ovocné a zeleninové džusy. K tomu byl veden od dětství. Sám se nechává slyšet, že nechce vyrůst příliš rychle, jeho podnikání však svědčí o opaku. Dítě, které je vystaveno takové mediální pozornosti, veřejným vystoupením před statisícovým publikem a vlastnímu podnikání… zákonitě dítětem zůstat dlouho nemůže. Ani Caleb nezůstal, ačkoliv si to pravděpodobně nejvíce přál.

Sám tvrdí, že chtěl být vždy podnikatelem a nikdy si neuměl představit, že by pod někým pracoval. Největším neštěstím je dle Caleba myslet příliš pozdě na to, co člověk chtěl udělat a neudělal. Proto si řekl, že svou první knihu napíše hned, nebylo prý na co čekat. A vyplatilo se! Jeho první kniha z něj udělala světovou hvězdu, podnikatele, budoucího milionáře a jedno z nejúspěšnějších dětí světa.

Prkna, co znamenají svět!

V divadle ho nenajdete, všude jinde však ano. Přednáší na školách, dává rozhovory, motivuje na sociálních sítích, natáčí pro Youtube, vystupuje v televizi, píše další a další knihy. Do 16 let chtěl být milionářem, do 30 let miliardářem. Být milionářem se mu již rozhodně povedlo. Dělá to pro osobní svobodu a jak sám říká, především proto, že na svých cestách viděl mnoho dětí, kteří žijí ve špatných podmínkách.

Založil hnutí Summa Success! pro děti, které se chtějí stát úspěšnými. Vedle toho byl zvolen jedním z 20 lidí, kteří mají na planetu největší vliv, a prestižní časopis Entrepreneur ho vybral mezi top 8 podnikatelů, které rozhodně musíte sledovat na Instagramu.

Často promlouvá nejen k dětem, ale také k lidem bez domova a svobodným matkám. V tomto směru byl na více než 53 misijních cestách, aby následně založil neziskové hnutí Maddix Missions.

Přednášel na jednom jevišti s takovými jmény, jako je Gary Vaynerchuk, Grant Cardone, Kevin Harrington, John Lee Dumas nebo Darren Hardy.

Calebovy knihy

Jeho knihy nebyly přeloženy do češtiny. Pokud vám však nevadí angličtina a chcete si od něj něco přečíst (nebo knihy pořídit dětem), koukněte na Keys to Success for Kids, How to Be a Positive Kid, How to Make Money as a Kid, The People Skills Manual nebo například How to Have Unstopppable Confidence.

Na Instagramu ho najdete pod účtem @calebmaddix, má své internetové stránky a rovněž Youtube kanál. Více příspěvků najdete na jeho facebookovém profilu pod jménem Caleb Maddix.

Jaký máte názor na to, že děti začínají podnikat již v útlém věku? Je to podle vás správně? Dejte nám vědět na našem Instagramu @extralife.cz!

NA DALŠÍ MLADÉ MILIARDÁŘE SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroje textu: huffpost.com, forbes.com, blog.12min.com, genegammett.com

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu