Close search

Milionářem snadno a rychle!

Zdroj:

Myslíte si, že pokud nemáte několik titulů z věhlasných univerzit, bohatého stoletého strýčka nebo šťastnou ruku v kasinu, milionář se z vás nikdy nestane? Ale kdeže! K balíku peněz můžete přijít snadno a rychle. Jediné, co k tomu potřebujete, je mít ve správnou chvíli skvělý nápad, který zaplní momentální díru na trhu. A opravdu nemluvíme o super inteligentním robotovi, léku na nevyléčitelnou nemoc nebo sofistikovaném počítačovém systému. Milionáři, které zde zmíníme, přišli na svůj „vynález za všechny peníze“ při úklidu, na rybách nebo během venčení svých psích miláčků… Necháte se inspirovat?

Joy Mangano – Zázračný mop

Životní příběh nezdolné a vynalézavé Joy Mangano byl dokonce zfilmován. Do hlavní role byla obsazena hollywoodská star Jennifer Lawrence. Ta ztvárnila půvabnou rozvedenou matku tří dětí, která dokázala finančně zajistit celou svou rodinu po několik generací. To se jí podařilo díky skvělému nápadu, který dostala při nekonečné péči o domácnost. Při drhnutí podlahy totiž již od dětství vynalézavá žena vymyslela svůj magický mop. Ten byl unikátní v revolučním systému, který dokázal vyždímat 90 metrů dlouhých naskládaných provázků bavlny bez toho, aniž by je člověk musel ždímat ručně.

Svůj první milion vydělala Joy již v roce 1995, když vystoupila v televizní show, kde divákům ukázala, co všechno její dokonalý vynález dokáže. Za méně jak dvě hodiny se této přelomové uklízecí pomůcky prodalo více než 18 000 kusů. V roce 2000 již vydělávala její společnost prodejem mopů 10 milionů dolarů za rok. I když by si Joy mohla užívat své zaslouženě nabyté bohatství, s vynálezy nepřestala. V současné době je na její jméno registrováno více než 100 patentů. Ať jsou to speciální semišová ramínka, z nichž nesklouzává oblečení, rozmanité neutralizátory zápachu či multifunkční zavazadla. „Proč jsem uspěla se svými vynálezy?  Protože jsem je tvořila pro lidi. Každý z nás přece musí uklízet a starat se o domácnost,“ prohlásila sympatická podnikatelka.

Nejenom Joy Mangano je důkazem, že tvrdou prací, odvahou a vírou ve vlastní sen, může člověk dokázat všeho, co si vysní. Na Discovery Channel momentálně můžete sledovat pořad Miliardář v utajení, jehož hlavní představitel je Glenn Stears. Ten vybudoval firmu v hodnotě přes dvě miliardy dolarů, přestože jako dítě alkoholiků neměl zrovna ideální start do života.

 

Richard T. James – slinky

Kdo z nás si alespoň jednou v životě nepohrál s pružinou ve tvaru duhy, kterou můžeme „přesýpat“ z jedné ruky do druhé. Zvláště v devadesátých letech to byl hit, díky němuž si mnozí z nás zabavili neklidné ruce a fascinovaně sledovali, jak dokáže překonávat jakékoliv překážky včetně schodů.

Autorem tohoto hravého vynálezu byl námořní inženýr Richard Thompson James, který chtěl pomocí pružin stabilizovat citlivé lodní přístroje, aby lépe odolávaly houpavým pohybům na rozbouřeném moři. Jednou mu pružina omylem vyklouzla z ruky a Richard zaujatě sledoval, jak se v sérii oblouků posouvala z hromady knih na stůl a z něj na zem, kde se dostala do své původní polohy. V ten okamžik dostal nápad na netradiční „chodící“ pružinu, kterou společně s manželkou pojmenovali slinky. Když jeho výtvor uviděly děti, byly prý tak nadšené, že novou hračku nepustily z rukou. Na Vánoce v roce 1945 tedy manželé zkusili nabídnout 400 kusů v obchodních domě v rodné Philadelphii. Jejich originální hračka se rozprodala během 90 minut. Od té doby se prodalo 300 miliónů slinků. A úspěchy sklízí tato duhová pružina i v době dokonalých technologických hraček. Každý rok si jich po celém světě zakoupí více jak čtvrt miliónů těch, kteří si stále rádi hrají.

Joe Pellettieri – Billy Bass zpívající ryba

Při pohledu na příšerně vypadající rybu připevněnou na dřevěném prkénku si nejspíš pomyslíte, že snad neexistuje větší kýč. Když pak ještě začne vyluzovat milionkrát ohranou píseň Dont Worry, Be Happy, pravděpodobně začnete přemýšlet, do jakého nejhlubšího šuplíku ji urychleně schovat. Její stvořitel Joe Pellettieri se ale díky tomuto kurióznímu kousku, který si na zeď pověsí asi jen zapřisáhlý recesista, stal milionářem. A ať to chápete nebo ne, tato ryba, která má v sobě zabudovaný pohybový sensor, takže začne zpívat pokaždé, když kolem ní někdo projde, neztratila od svého uvedení v roce 1998 ani trochu na své popularitě. Její repertoár se proto pravidelně obměňuje a modernizuje. Místo Bobbyho McFerrina si tak v podání zeleného šupinatce můžete poslechnout slavné hity jako I Will Survive nebo Take Me To The River.

Byron Reese – SantaMail

Vánoce jsou bezesporu ty nejkrásnější svátky v roce. Abychom viděli v očích svých blízkých jiskřičky radosti, neváháme za dárky sáhnout hluboko do kapsy. A často utratíme nemalé peníze i za úplnou hloupost. Přesně na rozněžnělé lidské emoce sázel i Byron Reese. Ten se správně domníval, že nic v předvánoční náladě nepotěší nedočkavé dušičky našich dětí víc než opravdový dopis od Santa Clause. Ten svou věrohodnost dokazuje známkou a razítkem ze Severního Pólu. Byron v roce 2001 založil společnost SantaMail. Ta funguje velmi jednoduše, na žádost rodičů přijde jejich potomkům do schránky dopis od Santa Clause až ze Severního Pólu. Vše stojí 10 dolarů. Dětská radost nevyčíslitelná! 

 Roni Di Lullo – Doggless (sluneční brýle pro psy) 

Majitelka border kolie Roni di Lullo si při jedné vycházce do parku se svým psím mazlíčkem všimla, že má její Midknight problémy s očima. Poté, co neviděla letící frisbee, které dříve tak obratně chytávala, bylo její majitelce jasné, že její pejsek špatně snáší sluneční světlo. „Když můžou mít sluneční brýle lidé, proč by je nemohli mít i psi,“ pomyslela si podnikavá dívka Roni, která záhy na oči svého čtyřnohého mazlíčka nasadila speciální sluneční brýle pro psy, které vytvořila ve spolupráci s veterináři. Fotky svého pejska v netradičním zvířecím doplňku vystavila na sociálních sítí. „Šokovalo mě, kolik lidí na ten snímek reagovalo a žádalo o tipy, kde jsem psí brýle sehnala. Zájem byl tak obrovský, že jsem musela opustit svou práci a začala jsem se živit výrobou psích brýlí,“ prozradila Roni, jež svůj patent pojmenovala Doggles. A její rozhodnutí bylo správné, neboť již v roce 2012 dosáhl roční zisk přes 3 miliony dolarů. Doggles se vyrábí ve dvou modelech: Originalz a ILS s výměnnými čočkami. Nosit je mohou psi rozmanitých ras a velikostí, neboť jsou doplněny o nastavitelné popruhy na hlavu a bradu, které brýle dobře udržují. Ať mají pejskové jakýchkoli problém s očima, díky Rori di Lullo jim to už nebrání v radovánkách v parku.

 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu