Close search

Žena, která učí tančit svět. Hvězdná Mary poskytuje lekce i nejslavnějším oscarovým hercům

Instagram Zdroj: Instagram

Profesionální tanečnice musejí mít silnou vůli, aby se nevzdaly a dál tvrdě pracovaly na své kariéře. Každý den trénují, jejich ladné nožky jsou v tanečních střevících zdeformované a stále bolavé. Američanku Mary Helen Bowers to ale neodradilo a tancovala po celém světě. Dnes inspiruje a motivuje malé nadšené baletky a stála i za úspěchem filmu Černá labuť.

Každá malá holčička má sen, že až bude velká, stane se zpěvačkou, modelkou, herečkou nebo princeznou. Mary se její sen splnil, je profesionální baletkou. Její instagramový účet sleduje téměř 600 tisíc lidí a taneční lekce poskytuje i předním světovým hercům a herečkám.

Sen malé holčičky se stal realitou

Mary Helen Bowers se narodila v roce 1979 ve městě Charlotte v Severní Karolíně. Za sebou má úctyhodnou kariéru. Řadí se mezi americké celebrity, podniká a v New Yorku si vybudovala fascinující kariéru baletky.

Než se stala světově známou baletkou, navštěvovala v rodném městě střední školu Alexandra Grahama. V patnácti získala stipendium na School of American Ballet na Manhattanu, o rok později byla pozvána do New Yorku. Tam navštěvovala Columbia University a získala bakalářský titul z anglické literatury. Mary Helen tančila deset let v NYCB v Lincoln Center a vystupovala na pódiích po celém světě.

Zakladatelka Ballet Beautiful

Mary je jednou z nejlepších baletek na světě. Snaží se propojovat prvky klasického baletu s modernějšími technikami a tanečními kreacemi. Její tréninkový plán si můžete vyzkoušet prostřednictvím YouTube kanálu. Ballet Beaufitul má předplatitele, kteří pomocí tohoto programu trénují ve více než stovce zemí.

Slavná klientela

Určitě si vzpomenete na jeden z nejznámějších filmů o baletu Černá labuť (Black Swan). Hlavní roli v něm měla herečka Natalie Portman, kterou Mary Helen osobně trénovala. I díky tomu Portman získala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli.

Mezi její další klientky se řadí andílci Victoria's Secret, Zooey Deschanel, Liv Tyler, Kirsten Dunst, Dakota Johnson, modelka Helena Christensen, Karen Elson, Sarah Sophie Flicker a Rachel Antonoff. Tato světová jména mluví za sebe.

Její vášeň k baletu Mary Helen inspirovala i k napsání knihy o baletu. V červnu 2010 vydala své první dílo, které už bylo přeloženo do pěti jazyků.

Silná vůle, baletní nezbytnost

Často v televizi vidíme krásné štíhlé slečny, které se nesou jako labutě. Obdivujeme je a někdy jim i závidíme. Bohužel jen hrstka lidí ví, jaká je za touto nádherou dřina. U každého sportu je právě vůle jednou z nejdůležitějších věcí, bohužel jen málo  lidí ji má. Nekonečné a velmi náročné tréninky, jak psychicky, tak fyzicky nezvládnou všechny slečny a jejich sen se rozplyne ještě dříve, než stačí prorazit.

NA ÚŽASNÉ TANEČNÍ SNÍMKY SLAVNÉ BALETKY SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu