Close search

Co brzdí váš úspěch? Možná děláte v práci tyto chyby

Pixabay Zdroj: Pixabay

Nezáleží na tom, jak velké pracovní zkušenosti máte, vždy se najdou situace, které mohou váš kariérní růst zpomalit. V dnešní době jsou totiž stejně důležité profesní schopnosti jako ty lidské. Vedoucí pracovníci jsou často spíše schopni odpustit pár technických nedostatků než nevhodné chování. Jaké chyby vás tedy mohou v práci brzdit?

I když pracujete dlouhé roky a získáváte potřebné zkušenosti v oboru, jednání s lidmi bude vždy náročné, stejně jako řešení problémů mezi kolegy na pracovišti. Mnohdy se totiž setkáte se situací, že jeden druh jednání, který byl běžný v jedné firmě, je zcela nevhodný v druhé, i když se bude jednat o stejný obor. Z tohoto důvodu si mnozí pracovníci mohou dokonce i nevědomky škodit, jelikož nemají ani podezření, že podobné chování je vzdaluje od kariérního růstu. O jaké situace se ale jedná?

Přecenění svých sil

Je sice skvělé, když patříte mezi lidi, na které se kolegové mohou obrátit s jakýmkoliv problémem. Pokud vám ale povinnosti, které si dobrovolně nabíráte navíc, brání v tom, abyste dobře udělali svoji vlastní práci, pochvalu od vedení jistě nedostanete. Zaměřte se na své vlastní povinnosti, stanovte si priority a pokud zjistíte, že skutečně máte čas vypomoci svým kolegům nebo si vzít na starost extra projekt, sdělte to nejdříve svému nadřízenému, který vás bude moci nasměrovat dál.

Negativní myšlenky

Mnoho lidí se v zaměstnání podceňuje a své obavy dávají ostatním často najevo. Určitě bude lepší se vyhnout frázím jako: „Vím, že mi tohle moc nejde, ale...“, nebo „Jsem začátečník a nemám moc zkušeností­“. To samozřejmě neznamená, že byste měli přeceňovat své síly a schopnosti a svému okolí neustále tvrdit, jak úžasní jste. Nechte své kolegy, ať si o vás obrázek udělají sami podle kvality práce, jakou vykonáváte.

V kanceláři jako doma

Pro každého jedince je určitě důležité si uvědomit, kde je jeho domov a kde práce a tyto dvě oblasti v žádném případě nepřipojovat ani nezaměňovat. Protože například chování, které mnozí praktikují v domácích podmínkách, se rozhodně nehodí do zaměstnání. Člověk, který tyto hranice nedodržuje se pak nemůže divit, že svým jednáním jako výběrem nevhodného oblečení, konzumací zapáchajícího jídla nebo třeba i pomlouváním ostatních si proti sobě obrací jak své kolegy, tak nadřízené.

Až moc strategie

Kariérní růst samozřejmě vyžaduje mnoho snahy a někdy i určitou strategii. Nic se ale nesmí přehánět. Pokud patříte mezi lidi, kteří komunikují a baví se pouze s nadřízenými, jelikož věří, že jim pomohou k povýšení, možná děláte chybu. Všichni vaši kolegové jsou stejně důležití a je potřeba se k nim chovat se stejným respektem. Koneckonců nikdo nedohlédne do všech konců a nikdy nevíte, jak se situace na pracovišti bude vyvíjet v budoucnu.

CHCETE VĚDĚT CO BRZDÍ VÁŠ ÚSPĚCH? PODÍVEJTE SE DO FOTOGALERIE:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu