Close search

Nedostatek respektu nebo skomírající láska: 5 důkazů, že je čas opustit stávajícího partnera

unsplash.com Zdroj: unsplash.com

Láska je složitá věc, zvlášť když máte dlouholetý vztah, jehož základem by měl být vzájemný respekt a tolerance. Za předpokladu, že tomu tak není, je možná čas přemýšlet o nových začátcích. Přinášíme vám 5 důkazů, že je čas jít.

Těšíte se domů?

To, že je váš vztah funkční, poznáte úplně jednoduše. Pokaždé, když odejdete do práce, nemůžete se dočkat, až se za svojí druhou polovičkou vrátíte domů. Jakmile se přestanete těšit, věřte, že je něco špatně. Vyložte si karty na stůl. Má cenu zůstávat s někým, za kým se vám domů nechce.

Neberete ohledy

Domů se sice vracíte, ale daleko později, než jste slíbila. Proč? Protože je vám váš slib jemu jedno. Nerespektujete jeho ani jeho okolí. Nulový respekt je dostatečným důkazem toho, že byste měli váš vztah rozpustit, abyste se vzájemně nedostávali do nepříjemných situací. Třeba z vás mohou být dobří přátelé.

Nevěra vám není cizí

Klidně vyrazíte do klubu, kde se seznámíte s kdejakým mužem, se kterým skončíte ještě tu noc v posteli. Mnohdy zapomínáte, že partnera vůbec máte. Po sexu s cizincem nemáte ani výčitky. Možná váš partner dělá to samé, tak co. Další důvod, proč si sbalit kufry.

Neumíte se rozhodnout

Rozhodnout se, zda setrvat v dlouhodobém vztahu, či nikoli, bývá těžké. Je ale přesto dobré se rozhodnout včas, než druhým začnete opovrhovat a neuznávat jeho postoje či názory. Nenechte to dojít až do konečného bodu.

Říkejte si pravdu

Co je v životě opravdu důležité, je upřímnost. Říkejte si pravdu za každou cenu. Třeba nakonec přijdete na to, co je příčinou vašeho skomírajícího vztahu a nebudete se od sebe nakonec neuváženě stěhovat.

Nejčtenější články