Close search

Chcete žít jako monarcha? Bahamské sídlo Eduarda VIII., černé ovce britské královské rodiny, je na prodej za 212 milionů

Wikimedia Commons, Public Domain - National Media Museum from UK Zdroj: Wikimedia Commons, Public Domain - National Media Museum from UK

Eduard VIII. se nikdy nedočkal korunovace, byť na trůnu seděl téměř celý rok 1936. Chtěl si totiž vzít rozvedenou Američanku Wallis Simpsonovou a hrozilo, že se kvůli tomu rozpadne vláda.

Druhou světovou válku začal Eduard VIII. na britské misi ve Francii, ale když se ukázalo, že až příliš sympatizuje s Adolfem Hitlerem, byl delegován jako guvernér na Bahamy.

Po válce se, už bez jakékoliv oficiální funkce, přestěhoval do Francie, kde zůstal v ústraní až do konce svého života. Na jeho útraty přispívala i nadále Anglie.

Klenot Baham

Eduard VIII. působil na Bahamách pět let a v tomto období žil i s manželkou Wallis Simpsonovou v rozlehlém sídle, které se nachází na dohled od hlavního města Nassau. Nemovitost se jmenuje Sigristův dům, podle britského filmaře a leteckého průkopníka Fredericka Sigrista, který ji postavil v třicátých letech. Nyní je komplex budov a rozlehlých zelených ploch na prodej za 8,5 milionu dolarů (212 milionů korun).

Panství se skládá z hlavní rezidence, dvou domků pro hosty a samostatného bydlení se třemi ložnicemi. Dohromady je zde 15 ložnic a 14 koupelen. Převládá koloniální styl, který zabezpečil rozsáhlé terasy a masivní lodžii s vysokým stropem, ale i tak se od sebe pokoje výrazně liší.

Každý z nich byl totiž navržen s jedinečnými architektonickými prvky a provedeními. Proto se třeba úctyhodných 15 ložnic od sebe odlišuje na první pohled nejen stylově, ale také barevně.

Velká hlavní místnost a kancelář, v nichž kdysi Eduard VIII. přijímal návštěvy a pracoval, jsou obloženy mahagonem z Hondurasu, který byl odvezen do Anglie na zpracování, a pak skončil na Bahamách. Podobně putovaly čtyři krby, které pocházejí z venkovských domů v Británii.

Stropy ve výšce 3,6 metru umožňují optimální cirkulaci vzduchu v celém prostoru.

Oáza klidu

V posledních deseti letech prošlo panství rozsáhlou rekonstrukcí. Všechny elektrické a vodovodní systémy byly modernizovány a přizpůsobeny dnešním standardům. Střechy byly vyměněny a historické dřevo i kování je odborně restaurováno.

Soukromé brány a nádherné zahrady vytvářejí oázu klidu. Celkem pozemek tvoří čtyři hektary svěže kvetoucích tropických zahrad, včetně ovocných a kokosových palem. K tomu, samozřejmě, přiléhají typické anglické trávníky.

I když je panství blízko hlavního města a díky tomu má skvělý výhled na slané vodní kanály a Atlantický oceán, je rovněž v dostatečné vzdálenosti od veřejného ruchu.

Na bývalé sídlo Eduarda VIII. se můžete podívat do GALERIE:

Nejčtenější články