Close search

Luxusní rezidence za miliardu: Na stavbě sídla se podílel architekt, kterého si cení i UNESCO

Russell Firestone Zdroj: Russell Firestone

Luxusní rezidence, která patřila zesnulému zakladateli internetového gigantu AOL, Jamesi V. Kimseymu, se prodala za 45 milionů dolarů (1 miliarda korun). Jedná se o nejvyšší cenu, kterou získali majitelé za nemovitost, která se nachází v okolí hlavního města USA, Washingtonu DC. A vzhledem k tomu, že v této oblasti žijí mnozí politici a vlivní podnikatelé, patří tato oblast mezi ty nejdražší ve Spojených státech amerických. Co ale za tuto neuvěřitelnou částku může luxusní rezidence nabízet?

Přepychové sídlo, které bylo kdysi majetkem podnikatele a spoluzakladatele slavné internetové společnosti AOL, se opět dostalo na seznam nejdražších nemovitostí na prodej. Sídlo, které se nachází v oblasti hlavního města Spojených států amerických, se prodalo za neuvěřitelnou 1 miliardu korun.

Historické místo

Tuto vysokou částku ale nepožadovali majitelé jen tak. Sídlo se totiž nachází v prestižní oblasti, kde žijí mnozí politici i podnikatelé. Mimo jiné se ale také jedná o historicky významné místo, jelikož dům stojí přímo na břehu řeky Potomac, která je spojená s příběhy prvních Evropanů, kteří připluli do Ameriky a indiánskými kmeny, které tady žily mnohá staletí předtím.

Rekordní částka ale není jedinou zajímavostí, kterou rezidence nabízí. Nemovitost se totiž může pochlubit rovnou dvěma přepychovými budovami, kdy hlavní stavení slouží jako rezidence majitelů a druhá, menší nemovitost, je domem pro hosty. Noví majitelé se ale již nyní mohou těšit na přepychové vybavení, které jim nabídne širokou škálu luxusních přírodních materiálů. V hlavní budově se o dostatek přirozeného světla postarají velká okna, která poskytují ideální výhled na řeku Potomac, která protéká přímo vedle domu. Voda z řeky ale sídlu nijak neublíží, jelikož jeho velikou výhodou je skutečnost, že se nachází na vyvýšenině, která majitelům nabídne nejen vynikající výhled na okolní přírodu, ale také i bezpečí.

Prostorné sídlo

Hlavní rezidence nabídne novým majitelům více jak dva tisíce metrů čtverečních prostoru, kde mohou využívat šest samostatných ložnic a stejný počet koupelen. Dvoupatrový obývací pokoj nabízí mnoho prostoru pro zábavu i odpočinek. Součástí sídla je i vinný sklep, nebo garáž, kam se vejde až 30 automobilů. Na pozemku nemovitosti majitelé také najdou saunu i vířivku. V horkých letních dnech se ale budou moci zchladit ve velikém bazénu s výhledem na krásnou přírodu, nebo si zahrát na vlastním tenisovém kurtu.

Architektonický klenot

Součástí honosného sídla je také architektonický klenot, který slouží jako dům pro hosty. Tuto menší rezidenci, která se také na pozemku nachází, vytvořil slavný americký architekt Frank Lloyd Wright. Jeho stavby byly vždy natolik výjimečné, že je hned osm z jeho sídel zapsáno na Seznamu světového dědictví UNESCO.

Menší sídlo sice slouží jako ubytování pro návštěvy, ale hostům poskytne stejný přepych, který nacházejí i majitelé v hlavní rezidenci. Okna, která se táhnou od stropu až k podlaze poskytují dostatek slunečního světla a vynikající výhled na slavnou řeku. Luxusní vybavení z nejlepších materiálu také nikoho nenechá na pochybách, že tento dům vytvářel skutečný mistr svého řemesla.

PODÍVEJTE SE NA LUXUSNÍ REZIDENCI, KTERÁ SE V USA PRODALA ZA 1 MILIARDU KORUN:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu