Close search

V Kalifornii je na prodej celé město! Stojí "jen" 135 milionů. Jak vypadá?

HMBD Empire Zdroj: HMBD Empire

Krize nedostatku bydlení, která poslední roky postihuje obyvatele amerického státu Kalifornie, dosahuje svého vrcholu. Proto není divu, že když se poblíž slavného San Diega nedávno objevilo celé město na prodej, investoři i hollywoodští režiséři se začali předhánět o to, kdo si ho koupí dřív. Kupodivu ani není tak drahé, stojí méně než většina sídel v luxusní čtvrti Hollywood Hills. 

Lidé jsou kvůli vysokým cenám a nedostatku bytů v kalifornských městech jako Los Angeles nebo San Francisco schopni žít i v přístřešku na nářadí. Právě ty v posledních letech jejich majitelé s oblibou předělávají na malé obytné domky. Nyní se ale Kalifornie setkává se zcela neobvyklou situací. Jedno z místních měst, které se nachází poblíž města San Diego a přibližně hodinu jízdy od Tichého oceánu, je na prodej.

Na hranicích s Mexikem

Městečko Campo poblíž hranic s Mexikem má okolo 28 budov. Je skoro vybydlené, až na přibližně 100 posledních lidí, kteří tam žijí. Ti patří většinou mezi pracovníky pohraniční služby. Ve městě mají stále k dispozici poštu i baptistický kostel.

Nový majitel města bude kromě domů současně vlastnit i několik místních obchodů, které zásobují obyvatele potřebným zbožím.

Zájem je veliký

Campo má kořeny ve čtyřicátých letech minulého století, kdy během druhé světové války sloužilo americkým vojákům. Ti tady věznili vojenské zajatce. Později se město stalo sídlem pohraniční policie, které tu patří několik budov.

O město, jehož cena se pohybuje mezi 5,5 až 6 miliony dolarů (135 milionů korun), je velký zájem. Podle realitního makléře, který má prodej na starost, už dostal několik nabídek, jednu dokonce i od filmového režiséra.

NA MĚSTO NA PRODEJ SE PODÍVEJTE DO FOTOGALERIE:

Nejčtenější články