Close search

Bugsy Siegel: Když slavný gangster před 75 lety otevřel hotel Flamingo, pokazilo se snad všechno

Wikimedia Commons/KirkAndreas, CC BY-SA 4.0 Zdroj: Wikimedia Commons/KirkAndreas, CC BY-SA 4.0

Legendární Bugsy Siegel otevřel 26. prosince 1946 v Las Vegas nablýskaný hotel Flamingo. Zatímco jeho to stálo život, hotel existuje a prosperuje dodnes.

První noc ve Flamingu měl na starosti zpěvák a komik Jimmy Durante, dostavili se i někteří hollywoodští přátelé nechvalně známého Bugsyho Siegela, herci George Raft nebo George Sanders. Co se mohlo pokazit?

Fiasko Bugsyho Siegela

Jako první hodilo Siegelovi do jeho plánů vidle počasí, které zabránilo příchodu mnoha dalších hollywoodských hostů, a tudíž celá akcie trochu ztratila lesk. A navíc tady byl problém s hazardními hráči. Neměli pokoje v ještě nedostavěném hotelu, takže si vzali své výhry a pokračovali jinde. Tohle všechno poškodilo hotel Flamingo a jenom kasino bylo v prvním týdnu provozu ve ztrátě přes 300 000 dolarů.

To už měl Bugsy Siegel a jeho newyorští „partneři“ v nemovitosti investovaný milion dolarů a suma pořád rostla. Hotel koupili od Billyho Wilkersona, majitele mnoha nočních klubů na bulváru Sunset Strip v Las Vegas. Wilkerson plánoval hotel v evropském stylu s luxusními pokoji, lázněmi, golfovým hřištěm, nočním klubem a luxusní restaurací. Kvůli vysokým cenám materiálů, které po válce výrazně zdražovaly, mu ale rychle došly peníze.

Když projekt převzal Siegel, pojmenoval jej po své přítelkyni Virginii Hillové, které se říkalo Flamingo kvůli jejím rudým vlasům a dlouhým nohám. Dva týdny po slavnostním otevření ovšem hotel zavřel své brány. Další otevření se uskutečnilo 1. března 1947 pod jménem The Fabulous Flamingo. I když se dostal do zisku, byl to Bugsyho konec. Jeho „partneři“ měli již dlouho pocit, že to nezvládá a nechává se okrádat od stavebních firem. A taky si mysleli, že je šidí. Slavný gangster zemřel v Beverly Hills 20. června 1947 na následky střelných zranění. Hotel přežil řadu změn názvu a vlastnictví, dnes se jmenuje The Flamingo Las Vegas.

Zdroje informací:
Wikipedia.org: Bugsy Siegel
History.com: Bugsy Siegel opens Flamingo Hotel

Nejčtenější články