Close search

Celebrity v pandemii aneb Jak Matthew McConaughey, Lady Gaga, Gwyneth Paltrow a další pomáhají světu přežít složité časy

Wikimedia Commons/Avda/www.avda-foto.de, CC BY-SA/Rogue Artists, CC BY/Andrea Raffin, CC BY-SA Zdroj: Wikimedia Commons/Avda/www.avda-foto.de, CC BY-SA/Rogue Artists, CC BY/Andrea Raffin, CC BY-SA

Přispívají na charitu víc než jindy, rozdávají jídlo nebo čtou knížky přes internet. To je jen zlomek toho, co dělají některé celebrity, aby pomohly snížit dopady pandemie covid-19.

Mají talent a velké srdce, které nezahálí ani v těžkých dobách, kdy se jedna země za druhou znovu uzavírají a sociální distancování se opět stává běžným pojmem.

S pomocí různých platforem dokazují světové celebrity, že existuje spousta způsobů, jak pomoct ostatním zvládnout boj s novým koronavirem.

Do první linie

Někteří se věnují komunitám ve svém okolí, jiní podporují charity s větším záběrem a další organizují na sociálních sítích koncerty, kterými zpříjemňují fanouškům domácí izolaci. Fantazii se meze nekladou.

Matthew McConaughey byl od začátku roku viděn, jak hraje virtuální bingo s důchodci, nebo čte v živém přenosu na Facebooku dětskou knížku Tam kde žijí divočiny od Maurice Sendaka. Pomáhal také rozvážet po Texasu tisíce ochranných masek, které zdravotníkům darovala automobilka Lincoln.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey),

Herečka Gwyneth Paltrow přispěla sumou 100 000 dolarů organizaci Frontline Responders Fund, která zásobuje zdravotníky základním vybavením - chirurgickými maskami, rukavicemi nebo teploměry. Tuto platformu finančně podpořili také Edward Norton a Arnold Schwarzenegger.

Jídlo od Lagy Gaga a Angeliny Jolie

Zpěvačka Lady Gaga věnovala na jaře 20 % z výdělku své kosmetické značky Haus Labs potravinovým bankám, aby se jídlo dostal k těm, jichž se týká uzavření škol. Pro mnohé děti je totiž často stravování ve škole jediným zdrojem pořádného jídla.

Víc než miliarda dětí po celém světě zůstává kvůli opatřením spojeným s koronavirem mimo školu. Mnohé z nich jsou závislé na péči a výživě, kterou dostávají ve škole, včetně téměř 22 milionů amerických dětí, které spoléhají na potravinovou podporu," uvádí ve svém prohlášení hollywoodská hvězda Angelina Jolie. A proto věnovala organizaci No Kid Hungry jeden milion dolarů na zajištění jídla dětem, které čelí nedostatku potravin.

Na další pomáhající hvězdy se můžete podívat do GALERIE:

Zdroj: goodhousekeeping.com

Nejčtenější články