Close search

Příliš sexy na právníka! Herec Matthew McConaughey měl velmi pikantní dětství

archiv Zdroj: archiv

V dramatu Obhájce, který mohou filmoví fajnšmekři vidět o víkendu v televizi, si herec Matthew McConaughey zahrál právníka, jenž se vzepře klientovi. I přesto, že je jeho obhájcem, dá nakonec průchod skutečné spravedlnosti. Herec si tímto filmem splnil sen. Původně totiž nechtěl být hercem, ale právě právníkem.

Herec byl vždy snem mnoha žen a jeho plakáty zdobily nejeden dívčí pokoj. Narodil se 4. listopadu 1969 jako Matthew David McConaughey. Jeho matka byla učitelka a spisovatelka, otec byl hráčem amerického fotbalu a majitelem benzínové pumpy.

Pikantností z hercova dětství je to, že jeho rodiče se dvakrát rozvedli a třikrát vzali, aniž by to někdo z dětí věděl. Jeho dětství bylo velmi šťastné, což nebývá zrovna zvykem. „Byli jsme pohodová rodina. Rodiče nás vychovali v metodistickém duchu a musím říct, že když jsem byl v pubertě, moc jsem to nesnášel. Ale časem jsem zjistil, že mi předali určité hodnoty, ve které věřím dodnes,“ svěřil se herec v Show Davida Lettermana.

Herec s bakalářským titulem

Většina herců tvrdí, že chtěli hrát už od dětství. V Matthewově případě to ale tak není. Byl vynikajícím studentem. Vystudoval obor komunikace na univerzitě v Texasu a absolvoval s bakalářským diplomem. „Fascinovala mě práva. Chtěl jsem je jít studovat na Metodistickou univerzitu. Je to soukromá škola a my neměli na školné tolik peněz, takže jsem nakonec nikam nešel. Navíc se mi začala rýsovat kariéra herce a byla jasnou volbou,“ vyprávěl herec.

K herectví se dostal kvůli svému zjevu. Už během studií vystupoval v několika reklamách. Pak ale potkal hereckého agenta Charlese Brilla a bylo rozhodnuto. „Přišel ke mně během natáčení jedné reklamy a zeptal se mě, jestli mě opravdu baví šaškovat v reklamách. Pokud ne, měl by pro mě nabídku. Což takhle stát se hercem? Nevěděl jsem, jestli mám talent, ale drze jsem odpověděl, že jo,“ smál se Matthew McConaughey v rozhovoru.

Chlapík, co jen balí holky

Jeho kariéra začala vedlejší rolí ve filmu Omámení a zmatení. Dlouho bojoval s tím, že byl obsazován spíše do menších rolí. V roce 1996 konečně prorazil a víceméně si alespoň na filmovém plátně splnil svůj sen. Velmi přesvědčivě ztvárnil roli právníka ve filmu Čas zabíjet. Film byl velmi úspěšný a nabídky na filmy se pro McConaugheye jen hrnuly.

Zpočátku to byly hlavně role v romantických komediích. Protože co si budeme nalhávat, herec se pyšní dokonalým tělem i pěknou tváří, takže filmy jako Lemra líná, Svatby podle Mary a Jak ztratit kluka v deseti dnech byly jasnou volbou. „Věděl jsem, že začínám, ale upřímně jsem si chtěl zahrát zase něco vážnějšího než chapíka, co oblbuje holky,“ glosoval herec svou kariéru. I díky těmto rolím byl však časopisem People označen za nejvíce sexy muže roku 2005.

Hvězda nastupuje

Pak ale přišel rok 2011 a Matthew McConaughey přijal další roli právníka ve filmu Obhájce. Úloha arogantního chlapíka, který zjistí, že jeho klient je lhář a vrah a rozhodne se ho dovést ke spravedlnosti navzdory tomu, že je jeho obhájce, mu zajistila velkou popularitu. O rok později si tak zahrál uprchlíka v dramatu Mud.

A pak přišel rok 2013, kdy dostal nabídku na snímek Klub poslední naděje. Hrál v něm muže nakaženého HIV, který bojuje proti farmaceutickým společnostem. Kdo si zvykl na vyrýsovaného McConaugheye, ten měl smůlu. Kvůli roli herec zhubl více než dvacet kilo a přestal cvičit, aby jako nemocný působil věrohodně. Film měl doslova fenomenální úspěch a Matthewovi vynesl zaslouženého Oscara.

Ve stejném roce se také objevil v menší roli ve filmu Vlk z Wallstret a dokončil natáčení detektivního seriálu Temný případ, který je dnes považován za jeden z nejlepších seriálů v historii.

Skandály se nekonají

Co se týče hercova soukromí, není příliš skandální, i když by tomu jeho vizáž odpovídala. O tom, kolik žen prošlo jeho postelí, se dá jen spekulovat, protože herec si svůj osobní život celkem úspěšně chrání.

Faktem ale je, že si dříve vybíral krásné herečky. Mezi jeho partnerky tak patřily Sandra Bullock, Ashey Judd, Penelope Cruz a zpěvačka Janet Jackson. Ani jedna si však nedokázala herce udržet. Povedlo se to až Camile Alves, se kterou se Matthew seznámil v roce 2007 a za pět let si ji vzal za ženu.

Pár má spolu tři děti a žije spíše v ústraní. „Díky manželství jsem pochopil, co je skutečná láska. Svou ženu miluji a dokud mě bude chtít, neopustím ji,­“ vyznal se herec pro časopis People.

NA TO, JAK MATTHEW VYPADAL JAKO MLADÉ UCHO, SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Nejčtenější články