Close search

Od rybky Dory k nejlépe placené moderátorce: Ellen DeGeneres si vybudovala kariéru až po 40 letech

Instagram.com Zdroj: Instagram.com

Americká komička Ellen DeGeneres patří mezi nejslavnější televizní moderátorky na světě. Její pořad se těší přízni milionů fanoušků a Ellen přináší nejenom slávu ale i velké peníze. DeGeneres patří, s majetkem okolo 330 milionů dolarů, mezi nejbohatší ženy na světě, které se o svůj úspěch zasloužily samy. Jak se jí ale z pádu na dno podařilo vybudovat skvělou kariéru?

Ellen DeGeneres patří mezi nejvlivnější a nejbohatší televizní celebrity na světě. Její vystoupení se neomezují pouze na její pořad The Ellen DeGeneres Show, ale diváci se mohli bavit s moderátorkou, když například uváděla předávání Cen Akademie, nebo ozvučovala rybku Dory ve slavném animovaném filmu Hledá se Nemo. Právě spolupráce na tomto filmu velice pomohla DeGeneres pořádně odstartovat svoji kariéru. Do té doby totiž dnes již slavná komička sice hrála v seriálu, ale dlouhé roky, hlavně na konci devadesátých let, měla problém si najít nějakou práci.

Na začátku nového milénia ale spustila svoji show, kam si začala zvát slavné celebrity, a díky svému smyslu pro humor a neotřelým vtipům se proslavila po celém světě. Její pořad nyní patří mezi nejvíce sledované na amerických obrazovkách a jeho sláva dokonce překročila hranice USA.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Ellen DeGeneres (@theellenshow),

Mezinárodní sláva

Ellen DeGeneres se tak těší mezinárodní slávě, která jí pomáhá nejenom v její práci, ale také k vysokým ziskům. Hodnota celkového majetku DeGeneres se odhaduje na 330 milionů dolarů (7,4 miliardy korun). Pouze za rok 2019 se komičce podařilo vydělat 80,5 milionů dolarů (1,8 miliardy korun), díky čemuž se stala podle amerického magazínu Forbes 22. nejlépe placenou celebritou v Hollywoodu.

Nejdražší moderátorka

Její slavný pořad odstartoval svoje vysílání v roce 2003 a o 14 let později Ellen dostávala roční honorář v hodnotě 50 milionů dolarů (1,13 miliardy korun) za moderování. DeGeneres ale dokáže vydělávat, i když stojí za kamerou. Celebrita vlastní produkční společnost A Very Good Production Company, nezapomíná ani na digitální svět, kde má vlastní kanál Ellentube, nebo hru Heads Up! A v roce 2018 podepsala se společností Netflix smlouvu na exkluzivní projekt v hodnotě 20 milionů dolarů(450 milionů korun).

Kromě digitálních a televizních médií se komička věnuje i psaní knih a dokonce již stihla několik literárních počinů vydat. A neoddělitelnou část jejích výdělků tvoří i komerční spolupráce s kosmetickou společností CoverGirl, obchodní sítí JCPenney nebo finanční institucí American Express. Kromě toho má Ellen také svoji vlastní značku ED by Ellen, která se specializuje na šití oděvů a příslušenství pro domácnost.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Ellen DeGeneres (@theellenshow),

Láska k luxusním sídlům

DeGeneres také přiznává, že svých peněz dokáže užívat a rozhodně nepatří mezi lidi, kteří by si něco odpírali. Moderátorka uvádí, že tento zvyk má nejspíše kvůli svým chudým počátkům, které překonala a nyní mezi její nejoblíbenější činnosti, jak utrácet své peníze, patří nákup a prodej luxusních sídel. DeGeneres se svojí manželkou Portiou de Rossi vystřídala od roku 2003 údajně až 20 různých nemovitostí v hodnotě až 145 milionů dolarů (3,3 miliardy korun).

Jedním z prvních domů, které si moderátorka pořídila, bylo přepychové sídlo v Hollywood Hills za 6 milionů dolarů (132 milionů korun), který později prodala Willu Ferrellovi za 9 milionů dolarů (198 milionů korun). Mezi další luxusní sídla patřily například domy v elitních oblastech jako Beverly Hills a Montecito, jejichž společná hodnota přesahovala 45 milionů dolarů (1 miliarda korun). Ellen ale ne vždy své domy prodává, někdy je dokonce pronajímá svým slavným kolegům jako zpěvákovi Nickovi Jonasovi ze skupiny Jonas Brothers.

Luxusní dovolené

Když se nevěnuje moderování a výměně luxusních domů, dopřává si DeGeneres dovolené v elitních destinacích. Se svojí manželkou často navštěvuje Londýn i Itálii. Má v oblibě tenis, takže nechybí ani na Wimbledonu. Ráda cestuje do Afriky a z afrických zemí navštívila už Rwandu, Keňu I Tanzánii.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu