Close search

Konnichiwa, Japonsko! Největší lákadla Země vycházejícího slunce

www.pixabay.com Zdroj: www.pixabay.com

Přemýšlíte už nyní, kam v létě na dovolenou a nelákají vás běžné země plné turistů? Chtěli byste poznat něco nového a neválet se jen u moře? Vyzkoušejte Japonsko – zemi tak moc jinou a tak moc lákavou...

Japonsko je velmi odlišné od tradičních turistických destinací, a proto je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí poznat nové chutě, nové památky, zkrátka novou kulturu. Tato země fungovala velkou část historie v naprosté izolaci od okolního světa, a proto ji musíte poznat na vlastní kůži.

Moderní s tradičním

Co si člověk představí, když se řekne Japonsko? Někdo rozkvetlé růžové sakury, jiný tradiční gejši a další moderní budovy zářící neonovými světly či oblíbené anime seriály. Ale Japonsko je mnohem víc. Střetává se tu moderní s tradičním. Například Císařský palác a moderní výškové budovy jsou rozděleny jen krátkým parkem. Světe div se, ale funguje to.

Japonsko je ostrovním státem, rozkládá se na téměř 7000 ostrovech a ostrůvcích v Tichém oceánu. Těmi největšími jsou Honšú, Kjúšú, Šikoku, Hokkaidó a Okinawa. Všechny turisticky nejatraktivnější místa, jako je Tokio, Kjóto či Ósaka, leží na hlavním ostrově Honšú. Japonsko rozhodně není nijak malá země. Zaujímá totiž rozlohu 380 000 km2, a obyvatel má přibližně 127 miliónů, žijících zhruba na pouhých dvou pětinách celkové plochy země. Zbývající povrch pokrývají hory nebo husté lesy a prakticky není k osídlení využitelný.

A co nevynechat při návštěvě Japonska?

Asakusa

Těžko najdete jiné místo, které by vám v Tokiu představilo japonskou architekturu lépe, než je čtvrť Asakusa. V Asakuse najdeme mnoho chrámů, jimž vévodí buddhistický Senso-ji obklopen lampiony a doutnajícími vonnými tyčinkami.

Tokio Sky Tree tower

Tokio Sky Tree je telekomunikační věž v Tokiu. Byla dostavěna 29. února 2012 a je vysoká 634 metrů. Stala se tak nejvyšší věží svého druhu a druhou nejvyšší stavbou na světě po dubajském mrakodrapu Burdž Chalífa. Z této věže si můžete prohlédnout téměř celé Tokio.

Akihabara

Pro milovníky elektroniky a her nabízí tokijská čtvrt Akihabara spoustu zábavy. Tato čtvrt je přesně pro ty lidi, kteří si Japonsko představují podle anime seriálů. Spousta osvícených budov s obřími hernami uvnitř a také spousta Japonců převlečených v kostýmech z anime seriálů.

Shibuya

Nejspíš nejznámější křižovatka na světě. Zároveň nejvytíženější. Ne snad kvůli autodopravě, ale právě kvůli chodcům. Těm, kteří se nechtějí zamotat v davu, se doporučuje sednout si do kavárny a tuto křižovatku sledovat zdálky.

Parky se Sakurami

I přesto, že je Tokio nejlidnatějším městem na světě, tu stále najdeme spoustu zeleně. Mezi nejznámější parky se řadí Ueno, Rikugien a Císařské zahrady. Takže kdybyste vyrazili na dovolenou už v březnu či dubnu, nesmíte zapomenout navštívit park s rozkvetlými sakurami. Sakurou je třešeň s typicky růžovými květy.

Podívejte se do galerie na další krásy Japonska!

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu