Close search

Jak se seznamují princové? Dědicové trůnu potkávají své druhé polovičky ve škole nebo i baru

Meghan Markle a princ Harry se poznali díky společnému známému. Poprvé se setkali, když měli rande naslepo. Zdroj: Meghan Markle a princ Harry se poznali díky společnému známému. Poprvé se setkali, když měli rande naslepo.

Najít partnera na celý život je pro mnohé jedince určitým snem nebo i životním cílem, kterého není jednoduché dosáhnout. A jinak tomu není ani u členů významných královských rodů. Ti totiž stejně jako většina lidí touží po lásce a fungujícím vztahu. Kde ale budoucí králové a královny poznali své druhé polovičky?

Stále zvyšující se počet rozvodů ve světě někdy nutí k zamyšlení, zda je vůbec možné vybudovat a udržet si dlouhodobý vztah. Každé partnerství ale musí zákonitě začít prvním setkáním, které už pro některé může být osudové. Kdo z dědiců královského trůnu ihned věděl, že potkal toho pravého a kdo si k sobě s partnerem hledal cestu i několik let?

Princ William a Kate Middleton

Po roce 2000 mnohé zámožné rodiny v Anglii čekaly, až královský palác oznámí, na které univerzitě se bude vzdělávat následník britského trůnu, princ William. Proč? Někteří totiž doufali, že právě do jejich dcery se zamiluje budoucí král a přesně tento plán vyšel rodině Middletonových. Princ William poznal svoji budoucí manželku Kate na prestižní vysoké škole University of St. Andrews ve Skotsku. Od roku 2003 již tvořili oficiální pár a i když se v roce 2007 krátce rozešli, po několika měsících se opět usmířili a za čtyři roky se již konala velkolepá svatba, kterou sledoval celý svět. Nyní spolu vychovávají tři děti, prince George a Louise a princeznu Charlotte.

Princ Harry a Meghan Markle

Mladší bratr britského prince Williama sice nikdy nepřiznal, kdo jej seznámil s jeho budoucí chotí, bývalou herečkou Meghan Markle, údajně se ale jednalo o jejich společného přítele. Princ Harry se také přiznal, že jejich prvním setkáním bylo rande naslepo. Americké a britské časopisy uváděly, že tento královský pár mohla dát dohromady návrhářka a kamarádka Meghan Markle, Misha Nonoo, nebo Harryho známá Violet von Westenholz. Princ Harry a Meghan Markle uzavřeli sňatek v roce 2018 a o rok později přivitali na svět svého prvního potomka, syna Archieho.

Dánský princ Frederik a princezna Marie

Dánský následník trůnu, princ Frederik, potkal svoji budoucí ženu v roce 2000 během olympijských her v Sydney. Korunní princ uviděl svoji budoucí choť v baru a podle svých slov ihned věděl, že ona je ta pravá. A co Marie? Budoucí princezna neměla ani tušení, o koho se jedná. Pár následně oficiálně potvrdil svůj vztah v roce 2001 a poté uspořádal veselku v květnu 2004.

Španělský král Felipe VI a královna Letizia

Nynější španělský král Filip VI poprvé potkal svoji manželku Letizii na večírku, který pořádal jejich společný známý. Z tehdejšího seznámení nevzešel žádný vztah, osudovým se jim stalo až druhé setkání v roce 2002, když Letizia pracovala jako novinářka a dělala reportáž ohledně ropné katastrofy. Již rozvedená reportérka pozvání na rande několikrát dokonce odmítla, pak ale souhlasila a nyní spolu tvoří manželský pár již 15 let.

Albert II Monacký a princezna Charlene

Jihoafrická olympijská plavkyně Charlene Wittstock se setkala s princem Albertem na plavecké soutěži Mare Nostrum v Monte Carlu v roce 2000. Pár po několika letech společného života uspořádal velkou veselku, o které se psalo jako o té největší za posledních 55 let. Tedy přesně od data svatby knížete Rainiera a III. a americké herečky Grace Kelly, rodičů prince Alberta. Monacký kníže, který patří s majetkem okolo 1 miliardy dolarů (22,5 miliardy korun) mezi nejbohatší monarchy Evropy s manželkou vychovávají dvě děti.

Nejčtenější články