Close search

Fascinující fakta o Billu Gatesovi: Co jste nevěděli o jednom z nejbohatších lidí na světě?

wikimedia Zdroj: wikimedia

Bill Gates patří mezi nejslavnější lidi na světě. Zakladatel technologického gigantu Microsoft a jeden z nejbohatších lidí se jen tak neztratí, přesto existují zajímavá fakta, která o Gatesovi zná jen málokdo.

Šéf Microsoftu, miliardář a filantrop – tím vším je technologický génius Bill Gates. Přesto za jeho zajímavou a inspirující osobností stojí mnoho málo známých skutečností, které například ukazují, že i Gates je jenom člověk. I když zcela jistě jedinečný.

Nadějný programátor

Zakladatel firmy Microsoft projevoval velké nadání již v mladém věku. Když začal v pubertě chodit na soukromou školu Lakeside Prep School, projevoval už v té době silný zájem o počítače. A ještě tehdy se Gatesovi povedlo napsat pomocí počítačového kódu jednoduchou hru.

Vychytralý student

Když si jeho nadání všimli ve škole, požádali ho, aby vytvořil jednoduchý počítačový program, který by ve škole mohli používat jako rozpis pro studenty. Mladý Gates vše splnil, ale rozpis naprogramoval tak, aby vždy chodil na různé předměty se zajímavými děvčaty.

Problémy s policií

Kdo by to dnes řekl, ale i slavný filantrop Bill Gates se v mládí dokázal dostat do pořádných problémů. Dva roky potom, co odešel z Harvardské univerzity, aby se věnoval rozvoji společnosti Microsoft, ho zatkla policie ve státě New Mexico. Gates tam totiž ve svém autě překročil povolenou rychlost a nezastavil, když na semaforu svítila červená.

Fanoušek da Vinciho

Bill Gates je velkým obdivovatelem technologií a vědy. Nebojí se utrácet velké peníze za umění, nebo předměty, které pro něj představují velkou hodnotu. Za vše mluví jeho koupě z roku 1994, kdy si Gates pořídil na aukci originální spisy Codex Leicester vytvořené samotným Leonardem da Vincim za 30,8 milionu dolarů (přibližně 708 milionů korun).

Umělá inteligence

Gates jednou uvedl, že pokud by mu nevyšly jeho plány se společností Microsoft, stal by se vědcem, který se zabývá zkoumáním a tvorbou umělé inteligence. Přesto o sobě Gates tvrdí, že patří mezi ty, kteří mají své pochybnosti a obavy z možností umělé inteligence.

Oblíbení hudebníci

I technologický génius jako Gates rád relaxuje a například poslouchá hudbu. Jeho nejoblíbenější kapelou je Weezer. V oblibě má také U2 a Spinal Tap.

Gates rytířem

Bill Gates se může pochlubit nejenom skvěle fungující společností, rodinou a velkým majetkem, ale také rytířským titulem. Ten získal v roce  2005 od britské královny Alžběty II.

Knihomol

Gates je vášnivý čtenář a příznivec kvalitní literatury. Je schopný přečíst i 50 knih ročně.

NA NEZNÁMÁ FAKTA O BILLU GATESOVI SE PODÍVEJTE DO FOTOGALERIE:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu