Close search

Inspirujte se u Billa Gatese: Jak donutit svůj mozek neustále pracovat?

wikimedia Zdroj: wikimedia

Miliardář a zakladatel společnosti Microsoft, Bill Gates, rozhodně patří mezi nejúspěšnější podnikatele na planetě. V novém dokumentu, který má na svědomí Netflix, mluví o důležitosti vlastního vývoje a o tom, že jeho největším strachem je, že jeho mozek přestane pracovat. Jak ale můžeme v dnešní hektické době povzbuzovat naše vědomí a neustále se rozvíjet?

Bill Gates je nejenom úspěšný člověk, ale také filantrop, který prosazuje myšlenku, čím více získáš, tím více by jsi měl navrátit zpět. S jeho pomocí byla například vytvořena platforma The Giving Pledge, ve které se někteří nejbohatší lidé světa zavazují, že většinu svého majetku věnují na charitu.

Gates je známý také tím, že se chce neustále rozvíjet a velmi rád čte. Osobnostní rozvoj je v dnešní době velmi populárním tématem, jelikož se lidé často snaží kombinovat osobní a pracovní život, chtějí úspěchy v kariéře, ale zároveň nepřijít o svoji lidskou stránku. Jaké možnosti ale můžete při svém osobnostním růstu využít?

Věčný student

Zaměstnanci Microsoftu uvádějí, že Bill Gates byl schopný přečíst až 14 knih, zatímco byl s rodinou na dovolené. Během hodiny údajně dokáže zvládnout až 150 stran. Čtení je základem kvalitního vzdělání, ale záleží samozřejmě na tom, jakou literaturu si vyberete. Pokud víte o oblasti, ve které se chcete rozvíjet, nebojte se sáhnout po kvalitní knize, která vám v tom pomůže. Nemusíte ale studovat pouze s pomocí literatury, zkuste se věnovat oboru, o který se zajímáte. Ať už se jedná o výtvarné umění, nebo jezdectví, zkuste se postavit své vlastní výzvě.

Opakování matka moudrosti

V této oblasti svého vývoje byste neměli dopustit, abyste se dostali do každodenní rutiny, jelikož procvičování návyků vám pomůže se zdokonalit, ale rutina ve vás může zničit jakékoliv nadšení pro věc. Jakmile získáte nové zajímavé znalosti, zkuste je uvést do praxe.

Zdokonalujte se

Studium a praxe vám pomohou uvést do chodu nově získané znalosti. Zkuste ale pokračovat trochu dál a začít rozvíjet to, co již znáte a co jste se naučili. Nikdy totiž nevíte, jaké vynikající nápady se mohou zrodit ve vaší mysli.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA RADY, JAK POVZBUZOVAT NAŠE VĚDOMÍ A NEUSTÁLE SE ROZVÍJET:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu