Close search

Ve znamení zvěrokruhu: Rok po smrti Barrona Hiltona je na trhu jeho miliardový dům s unikátním bazénem

Wikimedia Commons/UH Photographs Collection, 1948-2000, Public domain/Redfin Zdroj: Wikimedia Commons/UH Photographs Collection, 1948-2000, Public domain/Redfin

Ikonický bazén s motivem všech znamení zvěrokruhu vévodí elegantní nemovitosti starého střihu, kterou po sobě zanechal miliardář Barron Hilton.

Rok po smrti jednoho ze dvou synů legendárního Conrada Hiltona se dostává na trh nemovitost, která rodině jméno rozhodně nekazí, právě naopak.

Rozlohou, stylem a dalšími parametry je to v podstatě panské sídlo, z něhož na svět shlížel jeden z posledních klasických miliardářů, příslušníků světa, který dnes už neexistuje.

Sídlo hodné i barona

Bylo mu 91. let, když loni v září zemřel nejen slavný dědic, ale také filantrop, který se, stejně jako jeho otec Conrad, zakladatel hotelového impéria Hilton, rozhodl dát většinu jmění na dobročinné účely.

Barron věnoval 97 % majetku rodinné charitě Conrad N. Hilton Foundation, která se zaměřuje na práci s mladými lidmi, bezdomovci a řeší dostupnost pitné vody v některých afrických státech. Díky jeho příspěvku narostla aktiva nadace z přibližně 2,9 miliardy dolarů na 6,5 miliardy.

Ale vraťme se k rozlehlé nemovitosti, která se nachází na křižovatce slavných čtvrtí Beverly Hills, Bel Air a Holmby Hills, přičemž patří do katastru posledně jmenované. Barron Hilton si ji pořídil na začátku 60. let minulého století za 475 000 dolarů, co jsou dnes přibližně 4 miliony dolarů (88 milionů korun).

Plavání zvěrokruhem

Nemovitost je známá pod jménem Jay Paley, které zdědila po původním majiteli, jenž si ji za 100 000 dolarů nechal postavit ve 30. letech. Nyní je na prodej za 75 milionů dolarů (1,65 miliardy korun), co podle odborníků na nemovitosti v Los Angeles není nereálná cena.

Sídlo s rozlohou přes 4500 metrů čtverečních má 32 pokojů a téměř všechny jsou prý nádherně zdobené propracovanými ozdobnými lištami. Oficiálně se jeho styl popisuje jako vzácná a úchvatná interpretace tradiční anglické georgiánské architektury. Je ukryté za vysokou železnou branou a zdmi, které lemují fikusy.

Uvnitř je kino, které pojme až 80 diváků, kulečníková místnost, výtah k rodinným pokojům, nebo diskrétní část pro personál, který má vlastní vchod a příjezdovou cestu. Exteriéry se pak nesou ve znamení menších zahrádek, vzrostlých stromů, fontán, ale především ikonického bazénu, který dostal název Zodiac (Zvěrokruh).

Na sídlo Barrona Hiltona se můžete podívat do GALERIE:

Nejčtenější články