Close search

Bývalé sídlo Hiltonovy rodiny se prodává za rekordní částku: Co nabízí dům za 5 miliard?

Courtesy of Hilton Hyland Zdroj: Courtesy of Hilton Hyland

V USA si nyní můžete koupit luxusní sídlo, které se díky své ceně stalo nejdražší prodávanou nemovitostí v Americe. Vyhlášený dům s bohatou historií, Casa Encantada, si movitý zájemce může pořídit za neuvěřitelnou cenu 225 milionů dolarů (5 miliard korun). Kde se nachází a kdo dříve vlastnil nejdražší sídlo nabízené na americkém realitním trhu?

Přepychová nemovitost Casa Encantada, která se může pochlubit rozlohou skoro 4 tisíce čtverečních metrů, se nachází v elitní čtvrti Bel-Air. A pokud si ji některý zájemce koupí za požadovanou cenu 5 miliard korun, stane se z ní nejdražší dům prodaný v Kalifornii.

Výjimečná historie

Casa Encantada se může pyšnit nejenom vynikajícím umístěním v prestižní oblasti, ale také výjimečnou minulostí. Vzhledem ke stáří domu, které se odhaduje na třicátá léta minulého století, se v USA může považovat za historickou budovu. Také předešlí majitelé tohoto domu byli zajímaví lidé s bohatou minulostí. Sídlo si na začátku dvacátého století po smrti svého manžela (továrník) nechala postavit bohatá vdova, jelikož se chtěla zařadit mezi místní smetánku.

Bohatí majitelé

Později ale přepychová nemovitost našla nového majitele, jelikož si ji v roce 1950 nekoupil nikdo jiný, než známý hotelový magnát Conrad Hilton. Zakladatel hotelového impéria Hilton, který nabízí luxusní ubytování po celém světě, si tehdy sídlo pořídil za 250 tisíc dolarů, což by v dnešní době odpovídalo 2,4 milionu dolarů (54 milionu korun).

Rezidenci později vykoupil CEO a předseda společnosti Dole Food, David Murdock, za 12,5 milionu dolarů. Avšak v roce 2000 jej prodal finančníkovi Davidu Winnickovi už za 94 milionů dolarů, což podle tehdejšího kurzu odpovídá 3,6 miliardám korun.

Náročná rekonstrukce

Winnick se nyní skoro po dvaceti letech rozhodl svého sídla vzdát a nabídl jej ke koupi za rekordní částku 5 miliard korun. Pokud si některý ze zájemců sídlo za takovou sumu skutečně koupí, bude se jednat o nejdražší prodanou nemovitost ve státě Kalifornie.

Rekordně drahá rezidence nabídne novému majiteli více jak 60 pokojů, které prošly nákladnou rekonstrukcí. Té se zhostil po zakoupení sídla její nynější majitel Winnick. Majitel si také bude moci užívat odpočinku v rozlehlých zahradách, které k nemovitost přiléhají, nebo během horkých dnů odpočívat u venkovního bazénu.

PODÍVEJTE SE NA HISTORICKÉ SÍDLO, KTERÉ SE PRODÁVÁ ZA 5 MILIARD KORUN:

Nejčtenější články