Close search

Pokračování Hry o trůny? HBO už točí nový seriál s Georgem R. R. Martinem

HBO Zdroj: HBO

Seriál Hra o trůny po mnoha letech vysílání definitivně opustil televizní obrazovky a zanechal fanoušky ve skutečných rozpacích. Stanice HBO se ale ještě před natočením poslední řady rozhodla, že tak výhodné spolupráce s autorem Georgem R. R. Martinem se jen tak nevzdá a už nyní chystá pro fanoušky seriálu další příběhy ze legendárního Západozemí.

 

I když emoce fanoušků, stejně jako trosky Králova přístaviště ještě ani pořádně nevychladly, televizní stanice HBO už chystá další tři seriály, na jejichž natáčení bude dohlížet spisovatel a autor knižních předloh George R. R. Martin. HBO veškeré informace o přípravách drželo v tajnosti, ale vzhledem k tomu, že jeden ze seriálu se už natáčí, tak nyní známé docela podrobně tvůrce i herecké obsazení.

Noví tvůrci

Pro mnoho fanoušků, kteří nebyli spokojeni s kvalitou posledních dílů, nebo dokonce i řad seriálu Hra o trůny, je vítanou zprávou, že dvojice producentů D. B. Weisse a Davida Benioffa tento smyšlený svět nadobro opustí a vrhne se na natáčení dalších Star Wars.

HBO má už totiž od roku 2017 za tyto tvůrce náhradu, jelikož k chystanému prequalu si vybralo scénář Jane Goldmanové, která pracovala na obou filmech Kingsmen nebo Kick Ass. Na natáčení bude dohlížet z pozice co-producenta Georgre R. R. Martin a režie se ujme S. J. Clarksonová, která se podepsala pod seriály Dexter nebo Banshee.

Herecké obsazení

Diváci se mohou těšit i na zajímavé herecké obsazení. Hlavní role se ujme britská herečka nominovaná na Oscara, Naomi Watts, která ztvární silnou ženskou postavu s „temným tajemstvím“. Dále se v seriálu objeví držitelky cen BAFTA a dvou Zlatých glóbů, Miranda Richardson, kterou diváci mohou znát z filmů o Harrym Potterovi. A v blíže nespecifikovaných rolí si zahrají také Josh Whitehouse, Denise Gough nebo Naomi Ackie.

O čem to bude?

Děj prequelu by se měl údajně odehrávat během „Dlouhé noci“, kdy se jednalo o první invazi nemrtvých přibližně před osmi tisíci lety. V té době se Bílým chodcům málem podařilo ovládnout svět, jejich vítězství odvrátil až všem známý Azor Ahai.

Pokračování příběhů všem známých postav ze Hry o trůny se nejspíš ale chystat nebude. Autor knih George R. R. Martin se nechal slyšet, že by podobný výtvor viděl velice nerad, takže veškeré připravované seriály se nejspíš budou orientovat na dobu před dějem seriálu Hra o trůny.

Pro skalní fanoušky knih je tu ale ještě jedna relevantně dobrá zpráva. Spisovatele totiž ještě dopisuje dvě zbývající knihy Vichry zimy a Sen o jaru. Takže jestli tato díla jednou skutečně vyjdou, může se děj třeba lišit od natočených seriálů, jelikož Martin tvůrcům seriálu prozradil jen nejdůležitější body děje a zbytek si producenti a scénáristé museli domýšlet sami.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu