Close search

Tmavé kruhy a váčky pod očima. Co radí známé herečky a jaké osvědčené babské rady jsou nejúčinnější

pixabay Zdroj: pixabay

Někdo na kruhy pod očima a váčky vyloženě trpí. Do jisté míry je to dáno geneticky, ale také životním stylem, nedostatkem spánku, nebo zadržováním vody a tuku těle. Co ale dělat, abyste je úspěšně eliminovala nebo se jich úplně zbavila? Poradíme vám, co na tmavé kruhy a oteklé oči zabírá a nestojí takřka nic. Také jsme pro vás vyzpovídaly známé herečky a zeptaly se, jak proti těmto neduhům bojují ony.

Voda a led

Obecně na kruhy pod očima platí chlad, který tuto oblast prokrví. Zkuste zabalit kostku ledu a přiložit opatrně k obličeji. Jemně masírujte oční okolí, ale pozor na popálení. Také zkuste vypít dva až tři litry neperlivé vody, tím zlepšíte činnost ledvin a průtoku lymfy. Slazené vody nebo káva se samozřejmě do pitného režimu nepočítá.

Projezte se ke krásné pleti

Dalším důvodem, proč máte kruhy pod očima může být podle odborníků chudokrevnost. Proto zařaďte do jídelníčku vnitřnosti, luštěniny a semínka. Pleti také prospěje, když se zásobujete vitamíny, nejlepší je kyselina listová, kterou najdete v salátu, také obohaťte jídelníček o avokádo, citrusy a oříšky.

Babská rada k nezaplacení

Okurka a brambora dokáží zmírnit otoky kolem očí. Proto tenký plátek syrové brambory položte na pět minut na víčka a uvidíte, že poznáte výsledek hned. To samé platí s okurkou. Slupku z okurky si babičky také „přilepovaly“ na pleť. Krásně ji vypne a hydratuje.

Co radí slavné ženy

Jaké rady jsme se dozvěděly od známých českých hereček? „Před lety jsem používala takové chladivé váčky, které se lepily pod oko. Než jsem dojela do maskérny, tak mi kruhy krásně splaskly“, říká oblíbená herečka a moderátorka Mahulena Bočanová. Sama přiznává, že spíš, než na otoky trpí na „propadlé“ oči a s tím se nedá podle jejích slov udělat vůbec nic. „Chce to dobrou maskérku“, s úsměvem dodává.

Herečka z Ordinace v růžové zahradě Ivana Jirešová si dává pytlíky zeleného čaje do mrazáku a pokládá si je na oteklé oči. „Na zamaskování je potom nejlepší korektor a taky hodně pít, aby správně fungovaly ledviny“, říká.

Štěpánka Duchková dle jejích slov na váčky netrpí, ale když se někdy vzbudí s tmavými kruhy, má vždy po ruce tekutý korektor, který používá i na zamaskování drobných nedokonalostí na obličeji.

Nejčtenější články