Close search

Striptýz i tetování: Jaké neuvěřitelné pracovní výdaje zaměstnanci naúčtovali svým firmám?

Pixabay Zdroj: Pixabay

Někteří zaměstnanci berou svoji práci velice vážně a pro dosažení výhodné dohody jsou schopni vynaložit nemalé úsilí. Získat na svoji stranu klienta nebo zvládnout náročnou pracovní cestu vůbec není jednoduché. Proto mnozí zaměstnanci využívají možnosti firemních útrat, které pracovníci následně vyúčtují své společnosti. Jaké nejbláznivější položky byli zaměstnanci schopni napsat na účet své firmy? 

Platforma AppZen, která slouží k finančním kalkulacím, provedla analýzu přes data dostupná od svých zákazníků a zjistila, že mnozí zaměstnanci různých společností dokáží být velmi kreativní v otázce proplacení služebních výdajů. Není ničím neobvyklým, že je někdy k dosažení dohody, nebo uzavření výhodné spolupráce potřeba potenciálního pracovního partnera nějak podpořit. V takovou chvíli přicházejí na řadu celkem běžné malé pozornosti, nebo pozvání na pracovní oběd, které zaměstnanci následně proplácí firma.

Alkohol, jídlo a drobné dárky

Jídlo i alkohol patří mezi celkem běžné pozornosti klientům. Stejně jako drobné dárky, které si partneři věnují navzájem při pracovních schůzkách. Přesto byli někteří zaměstnanci schopni tuto činnost posunout na zcela jinou úroveň a svým zaměstnavatelům předložit účty za položky, které by snad žádného nadřízeného ani ve snu nenapadly.

Gamblování v Las Vegas

Jeden zaměstnanec své společnosti vystavil účet za pracovní cestu do města hazardu, Las Vegas, kde utratil 115 dolarů (2,6 tisíc korun). I když se nejedná o nijak závratnou částku, pracovník ji po firmě chtěl ve výsledku proplatit.

Návštěva striptýzu

Další pracovník předložil své společnosti účet za návštěvu striptýzového baru. Po společnosti chtěl vrátit přibližně 207 dolarů (4,7 tisíc korun).

Doutníky

Je sice zvykem dávat svým pracovním partnerům kvalitní dárky, ale málokdy se jedná o drahé doutníky. Jeden zaměstnanec ale chtěl po společnosti vrátit částku v hodnotě 294 dolarů (6,6 tisíce korun).

Tetování

Tady se nejspíš jednalo o skutečně dlouhotrvající dárek na památku. Pracovník jedné americké společnosti chtěl totiž proplatit náklady za vytvoření tetování v hodnotě 300 dolarů (6,8 tisíc korun).

Hodinky i šperky

Jiní zaměstnanci se ale nejspíš rozhodli plácnout přes kapsu a koupit svým klientům skutečně zajímavé věci. Někteří totiž chtěli vrátit peníze za drahocennosti v hodnotě minimálně 333 dolarů (7,5 tisíce korun).

Zbraně

Další velmi neobvyklou položkou byl odečet za zbraně a nábojnice v hodnotě 875 dolarů ((19,7 tisíc korun). Zdá se, že někteří pracovní partneři mají neobvyklé požadavky.

Wellness

Avšak nejvyšší částkou, o kterou si požádal jeden zaměstnanec, byla hodnota 1045 dolarů (23,5 tisíce korun) za kosmetické procedury.

PODÍVEJTE SE V NAŠÍ GALERII, ZA CO NĚKTEŘÍ ZAMĚSTNANCI UTRATILI FIREMNÍ PENÍZE:

Nejčtenější články