Close search

Posílání nahých fotek ano či ne? Vztahům prospívá, ale pozor na rizika

pixabay Zdroj: pixabay

Dnes je to už běžný jev. Mladí lidé posílání nahých fotek doslova propadli. Mnohdy dostaneme obrázek nahého těla ještě před tím, než jsme se s dotyčným setkali tváří v tvář. Tzv. „sexting“, jak se posílání obnažených fotek říká, provozuje až 10 % mladistvých. Škodí tento jev něčemu nebo je to zcela neškodná aktivita?

V Americe je procento lidí, kteří se fotí nazí nebo polonazí, ještě vyšší. Až 20 % mladých někdy poslalo svoji hanbatou fotku. Nejvíce se tento jev vykytuje v Irsku, tam až čtvrtina teenagerů provozuje „sexting“. U nás se tomuto samozřejmě nevěnují jen teenageři. Lidé kolem třicítky se také nechali pohltit touto aktivitou. Posílají je ženy i muži. Zadaní i nezadaní.

Průzkumy ukazují, že posílání nahých fotek dělá lidi spokojenější. Těžko říct, proč tomu tak je. Nejčastější posílanou nahou fotografií jsou ženská prsa. Pohled na ně zajisté mužům vždy zvedne náladu. Žena má zase radost z komplimentu, který po odeslání většinou dostane.

Podle průzkumů, které uspořádala online lékařská služba DrEd, je zcela spokojených v milostném životě 42 – 61 %. Právě tito lidé obdrží nahou fotku průměrně alespoň jednou týdně. Naopak jen 19 % těch, kteří obnažené fotky neposílají ani nedostávají, cítí uspokojení v milostném životě. To už je docela velký rozdíl.

Posílání nahých fotek se věnuje 27 % mužů, kteří jsou v dlouhodobém vztahu. 25 % mužů, kteří provozují „sexting“, jsou v nezávazném vztahu. U žen je to podobné, v dlouhodobém vztahu posílá nahé fotky svým partnerům 33 % žen, v manželství 24 %. Největší riziko posílání hanbatých fotek je to, že nemusí vždy vaše fotka skončit pouze v mobilu adresáta. Například po rozchodu se vám chce muž pomstít a začne se „chlubit“ svojí ex partnerkou kamarádům, v horším případě se můžete stát obětí kyber šikany anebo vydírání. Proto zvažte, komu takové fotky posíláte.

Nejčtenější články