Close search

Šest idolů z období socialismu: Tyhle herce Češky milovaly

Facebook.com Zdroj: Facebook.com

Drze působící Sagvan, nebo jeho kumpán Lukáš, ze kterého sálala nevinnost? Který z herců za minulého režimu učaroval vám? Čí plakát zdobil stěny vašeho pokoje, jaké fotky měly čestné místo ve vašem památníčku? Podívejte se na šest krasavců, po nichž Češky vzdychaly! A pojďte si je společně s námi připomenout.

Lukáš Vaculík

Patřil k jedněm z nejvíce obdivovaných herců 80. let. Jako taxikář Tomáš z oblíbené komedie Kamarád do deště učaroval nejedné ženě u televizních obrazovek, údajně pro své modré oči a nevinný, dětský kukuč.

Sagvan Tofi

Sagvan Tofi se zapsal do dívčích srdcí díky zcela opačným přednostem než jeho kolega Vaculík. Diváci Tofiho milovali pro tmavé oči, vlasy a výraz grázlíka. Vaculíkův věrný herecký kumpán se spolu s ním objevil ve filmech Vítr v kapse, Kamarád do deště a Kamarád do deště II – Příběh z Brooklynu.

Jiří Bartoška

Charismatického "Barťáka" alias doktora Skalku z televizního seriálu Sanitka milovaly snad všechny ženy. Jeho seriálová smrt srdceryvně podtržená houkajícími sanitkami vehnala slzy do očí nejen fanynkám, ale i nezaujatým pozorovatelům. Nezapomenutelné role ztvárnil rovněž ve zfilmovaném románu Eduarda Basse Cirkus Humberto nebo ve snímku Příběhy obyčejného šílenství.

Rudolf Hrušínský nejmladší

Kominický učeň Jirka skotačící na diskotékách v Discopříběhu si získal takovou popularitu, že je to dnes až neuvěřitelné. Hrušínský nejmladší totiž nebyl prvoplánově líbivým hercem, ale určité kouzlo jednoznačně měl. Zážitky pubertálního Jirky v muzikálovém obalu z něj udělaly přes noc hvězdu tehdejší mládeže.

Pavel Trávníček

Mezi dívčí idoly československé herecké scény patřil jednoznačně i Pavel Trávníček, který učaroval nejedné ženě jako pohledný princ v pohádkách Tři oříšky pro Popelku, Třetí princ nebo O štěstí a kráse.

Pavel Kříž

Přiznejte se, kdo z vás nemiloval vyjukaného studenta medicíny Štěpána Šafránka z Básníků? Pavel Kříž stejně jako Rudolf Hrušínský nejmladší nebyl vyloženým krasavcem, ale zbožňovaly ho davy. Nejpravděpodobněji díky jeho velkým smutným modrým očím, v nichž se topila nejedna dívka.

PODÍVEJTE SE V GALERII DO TVÁŘÍ SEXSYMBOLŮ MINULÉHO REŽIMU!

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu