Close search

Jdu znovu do důchodu, ohlásil Michael J. Fox. Boj s Parkinsonovou chorobou mu komplikuje život víc než kdy předtím

Showpix.cz Zdroj: Showpix.cz

Michael J. Fox opět končí s hereckou kariérou a možná už nadobro. Parkinsonova choroba, s kterou bojuje již několik dekád, se pomalu dostává do vedení.

Příští rok to bude 30 let, co si všiml, že se mu podezřele třese malíček, a tak zašel k lékaři. Neúprosná diagnóza zněla - Parkinsonova choroba. Válčí s ní už polovinu svého života, a nyní se zdá, že nemoc se zase dostala do vedení.

Třicetiletá válka s Parkinsonem

Abych byl spravedlivý k sobě a k producentům, režisérům, střihačům, nemluvě o hercích, kteří mají tempo, vstupuji do druhého důchodu," vyhlásil 59letý kanadský herec Michael J. Fox.

S jistou mírou optimismu sice říká, že se to může změnit, protože všechno se mění, ale jedním dechem také dodává: „Pokud je toto konec mé herecké kariéry, tak ať."

Výpadky paměti, kognitivní potíže a problémy s hledáním slov bere jako jasný signál. Doby, kdy mohl pracovat dvanáct hodin denně a zapamatovat si sedm stránek dialogů, jsou podle všeho pryč. Alespoň prozatím.

Druhý důchod, nová kariéra?

Začátkem listopadu Fox připustil, že herectví je pro něj stále náročnější. Parkinsonova choroba ovlivnila jeho krátkodobou paměť natolik, že si už nepamatuje repliky. Jeho poslední herecké výkony byly pro něj tvrdým bojem a trápením.

Zatímco se snaží zlepšit řečové schopnosti zkoušením složitých jazykolamů, rozhodl se soustředit také na psaní. „Hraní na kytaru mi už moc nejde, kreslení také, můj tanec nebyl dobrý nikdy a herectví je stále těžší. Takže mi zůstalo psaní. Naštěstí mě to opravdu baví," dodává Michael J. Fox.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Michael J Fox (@realmikejfox)

Výsledkem jeho snažení je vzpomínková kniha No Time Like the Future: An Optimist Considers Mortality (Nic není jako budoucnost: Optimista uvažuje nad smrtelností), která mu vyšla jen před několika dny. Možná to s tím důchodem nakonec nebude tak ožehavé. Jen vymění jednu kariéru za druhou.

Zdroje: ladbible.com, people.com

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu