Close search

Povýšení nikde a nevíte důvod? Možná máte těchto 5 špatných vlastností

pixabay Zdroj: pixabay

Úspěch v práci z velké části závisí na pracovních zkušenostech, schopnostech i vzdělání. Ale také neoddělitelnou součástí kariérního růstu, jsou kvalitní vlastnosti, které z jedince dělají skutečného profesionála.

Většina lidí v dnešní době v zaměstnání hledá nejen zdroj financí nebo zázemí, ale také možnost se rozvíjet a kariérně růst. Pokud máte pocit, že svoji práci vykonáváte dobře, přesto vytoužené povýšení, nebo jenom pochvala ze strany šéfa, stále nepřichází, možná máte některé z těchto vlastností, které mohou vaši situaci v zaměstnání negativně ovlivňovat. 

Nízká EQ

Nízká emoční inteligence (EQ) může být celkově velkou překážkou v kariérním růstu. Takzvané EQ je schopnost člověka zvládat své emoce a také se vcítit do potřeb a citů ostatních. Pokud tyto schopnosti nemáte, je dobré je ihned začít rozvíjet a pracovat na nich.

Nejste přizpůsobiví

Pokud nejste otevření k novým nápadům a návrhům, které jsou neoddělitelnou součástí jakékoli kolektivní práce, pak to pro vás může znamenat problém. Každé podnikání se občas dostane do nepředvídatelné situace, kterou je nutné řešit novým a nečekaným způsobem. Pokud nejste schopni jednat flexibilně a kreativně, pak značně omezujete své možnosti.

Zapomenuté sliby 

Jednou daný slib nikam nezmizí, i když se na něj budete snažit zapomenout že všech sil. Budování respektu a kvalitní spolupráce je dlouhý a náročný proces, který od vás čas od času bude vyžadovat nadstandardní péči. Abyste si kolem sebe zbytečně nevytváříte zbytečně toxické prostředí, které by vás v budoucnu mohlo naopak poškodit.

Jste netrpěliví

Vaše pracovní úspěchy se budou často odvíjet od úspěchů podniku, ve kterém pracujete. Každý pokrok vyžaduje správné načasování a občas pořádnou dávku plánování. Nepokoušejte se nic uspěchat ani vyvíjet tlak na ostatní ve snaze, co nejrychleji dosáhnout stanovených cílů. Uspěchané jednání a netrpělivost mohou napáchat více škody než užitku.

Kontroloři

Někdy může vzniknout dojem, že nejúspěšnější lidé jsou ti, kteří mají všechno a všechny pod kontrolou. Vědí přesně, kde se co v podniku děje a mají už dopředu stanovený plán, jak jakýkoli problém řešit. Pokud se ale budete snažit mít vše přesně srovnané, jak budete jednat v neočekávané situaci, která stejně dříve nebo později nastane? Určitá kontrola je samozřejmě potřeba, zkuste mít ale větší důvěru ve své kolegy a podřízené, kteří také často chtějí svoji práci vykonávat dobře.

Nejčtenější články