Close search

Zázrak, který podporuje růst řas i vlasů. Účinky ricinového oleje vás překvapí

pixabay Zdroj: pixabay

Ricinový olej není zdaleka tak opěvován jako například arganový olej. Ale je to možná chyba. Ricinový olej je daleko hustší, což je způsobeno vysokým obsahem vitamínu E a mastných kyselin, které jsou velmi prospěšné pokožce hlavy, pleti nebo pro růst řas.

Získává se ze semen skočce obecného (ricinovníku) a obsahuje značný podíl minerálů, bílkovin a dalších důležitých živin. Má regenerační schopnosti, pleť hydratuje, uzamyká v ní vlhkost a chrání ji před stárnutím.

Řasy jako mrkací panenka

Tento olej skvěle vyživuje vlasové folikuly, a proto se používá pro růst vlasů, ale i řas a obočí. Také vyrovnává pH pokožky a tím zmírňuje výskyt lupů na pokožce hlavy. Pro růst řas stačí pár kapek vklepat na okraj očního víčka mezi řasy. Stejným způsobem aplikujte na obočí nebo pokožku hlavy.

Omlazení pleti

Zapomeňte na omlazující krémy plné chemie. Ricinový olej také pomáhá proti vráskám, jelikož proniká do hlubokých vrstev pleti a dokáže stimulovat produkci kolagenu a elastinu. Olej můžete nakapat do svého nočního krému nebo ho samostatně vetřít do pleti každý den před spaním.

Po jizvách ani stopy

Tento pomocník je účinný i v boji s dermatitidami nebo ekzémem. Používá se i na drobné jizvičky, například po akné. Je antibakteriální a obsahuje protizánětlivé složky, takže nejenže hydratuje, ale také eliminuje zarudnutí nebo svědění pokožky.

Roztřepené konečky vlasů

Jelikož obsahuje vysoké množství mastných kyselin a vitamínu E, blahodárně působí na polámané konečky vlasů. Pár kapek vetřete prsty do celé délky vlasů a nechte půl hodiny působit. Poté smyjte šamponem.

Zlepšuje funkci jater

Ricinový olej není prospěšný jen pokožce obličeje a hlavy. Zlepšuje i funkci jater, která jsou také zodpovědná za stav vaší pokožky. Namočte bavlněný kapesník nebo kus plátýnka do oleje a přiložte na místo, kde se játra nachází – pod prsy na pravé straně. Tento rostlinný olej také pomáhá vylučovat z těla toxiny a zlepšuje lymfatický systém.

 

Nejčtenější články