Close search

Zázračná voda s citronem: Pomůže tělu i duši. Na co všechno má vliv?

Pixabay Zdroj: Pixabay

Je to jednoduché a nestojí to nic. Voda si natočíte z kohoutku a pár kapek citronu udělá ve vašem těle pořádné kouzlo. Nejen, že voda s citronem vás po ránu vytáhne z kocoviny, ale má i jiné zázračné účinky. Jaké?

Ještě jste doposud neslyšeli o pozitivních účincích sklenice teplé vody s citrónem? Tak je na čase to změnit! Není totiž snadnějšího receptu, jak nastartovat váš organismus. Důležité je pít teplou převařenou vodu s citronem ještě před prvním jídlem. To její účinky posiluje.

V čem je tedy voda s citrónem zázračná?

Zlepší a osvěží váš dech, nastartuje metabolismus a pomáhá odplavit nežádoucí toxiny. Dále poskytne vašemu tělu energii stejně jako šálek kávy a navíc pročistí organismus. Pokud neustále bojujete s kily navíc, tak citrón pomůže i vám. Má totiž nízký glykemický index a snižuje chuť na sladké. Obsažený vitamin C podporuje imunitu a jako bonus má i pozitivní účinky na pleť.

A teď si představte, že tento zázrak jde ještě vylepšit! Tajná ingredience není nic jiného než najemno nastrouhaná citronová kůra. Stačí přidat půl kávové lžičky a obsažené limonoidy způsobující hořkou chuť kůry udělají s vaším tělem zázraky! Mají antikancerogenní účinky, léčí křečové žíly, hemoroidy, prochladnutí, rýmu, alergie i astma. Také pomáhají odvádět z organismu kyselinu močovou, a proto působí i proti revmatismu. Dále zabraňuje vzniku krevních sraženin, regeneruje játra a snižuje krevní tlak.

Přesvědčili jsme vás tedy, abyste tento zázračný nápoj pili, nebo už si ho dávno dopřáváte?

Nejčtenější články