Close search

Umí zatočit s nádory i s celulitidou. Zvítězte nad civilizačními chorobami s pomocí skořice

pixabay Zdroj: pixabay

Skořici používáme většinou v zimním období, přidáváme ji do štrůdlu, na ovesnou kaši nebo si ji poručíme v kavárně na cappuccino. Ale možná většina lidí nezná její skutečnou sílu a možnosti využití jak v kosmetice, tak v oblasti našeho zdraví.

Musíme si dávat pozor, abychom kupovali pravou cejlonskou, a ne skořici s označením „Cassia“. Ta není zdaleka tak kvalitní jako ta pravá. Pravá skořice je zabalená do smotků ve více vrstvách a připomíná doutník. Ta nepravá je tmavší a její profil nevypadá jako doutník, nýbrž je jen z poloviny zabalená.

Při užívání skořice si musíme uvědomit, že ideální je ji konzumovat déle něž čtyřicet dnů, jinak se účinky nedostaví. Optimální množství je 1 čajová lžička na den, to znamená 3 g. Dobré je účinek skořice zvýšit v kombinaci s medem. Tyto dvě složky se navzájem krásně podporují.

Skořice jako všelék

Podporuje mozkovou aktivitu a působí preventivně proti Alzheimerově chorobě, případně zpomaluje její průběh. Skořicová kůra je přírodní antibiotikum, tudíž je prospěšná v boji proti bakteriím, virům, ale i plísním. Je také silným antioxidantem a dokáže hlídat hladinu cukru v krvi. Je dobré si dát po jídle čaj se lžičkou skořice. Skvěle se vám nastartuje trávení a sníží hladinu glukózy v krvi.

Pomáhá také se zažíváním. Díky obsahu manganu, vápníku, vlákniny a jiných důležitých minerálů, pomáhá preventivně proti vzniku rakoviny tlustého střeva. Skořice odstraní i plynatost, průjem nebo zácpu a uleví i při bolestech žaludku. Díky schopnosti odvedení nadbytečných tuků z těla, také výborně snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Místo marmelády si každé ráno namažte na chleba med smíchaný se skořicí. Pokud si tuto snídani budete dopřávat často, nemusíte se bát rizika infarktu, zadýchávání, onemocnění srdce či aterosklerózy.

Skořice je účinná i v boji s infekcemi močového měchýře. Stačí rozpustit 2 lžíce medu a 1 lžičku ve vlažné vodě a celou sklenici vypít. Opakujte každý den. Každodenní užívání skořice a medu posiluje imunitní systém a chrání tělo před špatnými vlivy. Také pomáhá proti únavě a zpomaluje stárnutí kůže. Smíchejte opět 4 lžíce medu, 1 lžíci skořice, přilejte 3 šálky vody a uvařte jako čaj. Pijte ½ šálku 3x denně.

Výzkumy dokazují, že pokročila rakovina kostí, žaludku i střev může být s úspěchem vyléčena. Pacienti by měli užívat 3x denně lžíci medu a lžíci skořice po dobu jednoho měsíce. Skořice nepustí k nádoru dostatek kyslíku a živin a tím pádem se nemůže zvětšovat.

Hubněte se skořicí

Každý den ráno, půl hodiny před snídaní a večer před spaním vypijte šálek medu se skořicí. Budete hubnout, i když trpíte velkou nadváhou. Skořice totiž zabraňuje usazování tuku v těle. Strašák mnoha žen celulitida, jde také omezit pomocí skořice. Smíchejte kelímek bílého jogurtu s dvěma lžícemi tvarohu, jednou lžičkou olivového oleje a pěti lžičkami mleté skořice. Tuto směs aplikujte na postižená místa, zabalte potravinovou fólií a alespoň hodinu nechte zábal účinkovat. Výsledek je znát už po třech aplikacích.

Nejčtenější články