Close search

Trápí vás spálená kůže? Domácí preparáty pomohou více než ty z lekárny

Pixabay.com Zdroj: Pixabay.com

Přestože je na trhu k dostání nespočet přípravků proti spálení sluncem, miliony lidí každoročně úpí bolestí. Pokud se s tímto nepohodlím potýkáte právě teď co čtete tento článek, těšte se na úlevu!

Pokud se chcete zbavit spálenin od sluníčka co nejrychleji a efektivně, přečtěte si několik osvědčených rad od dermatoložky, doktorky Erin Gilbert. Rada číslo jedna – schovejte se pod střechu. A týden nevylézejte z domu. Nebo alespoň na sluníčko.

Získáte navíc zázemí pro léčivou mléčnou kúru. Podle dermatoložky je ručník nebo osuška namočená do mléka vychlazeného v lednici perfektním zklidňujícím přípravkem. Přiložte ji na popálené místo a úleva se dostaví.

Studené mléko odčerpá horko a pomůže sejmout svrchní odumřelé vrstvy kůže. Pokud se vám tedy na těle vytvořily puchýře, s mléčnou procedurou se zahojí rychleji.

Mléko vám navíc propůjčí vzhled bohyně. Nebo spíš Kleopatry, která se v něm koupala.

Rozpálenou pokožku utišíte rovněž aloe vera nebo podobnými přírodními produkty. „Svým klientům také doporučuji vzít si aspirin nebo jiné obyčejné protizánětlivé činidlo,“ uvedla doktorka ve videu. „To proto, že je vaše kůže zanícená. Zlobí, je červená, bolestivá, takže jediné, co chcete udělat, je vzít si cokoliv protizánětlivého – ať už Motrin, Tylenol nebo Aspirin.“

To vše účinkuje lépe než přípravky z drogerií, překvapila dermatoložka. Podle ní sice mohou poskytnout úlevu, ale jen co účinky odezní, začne vás popálená pokožka pálit s ještě větší razancí. „Proto tyto produkty nerada používám,“ uzavřela téma.

Nejčtenější články