Close search

Trápí vás akné? Víme, jak se ho snadno zbavit

Profimedia.cz Zdroj: Profimedia.cz

Akné netrápí jen mladistvé v pubertálním věku, ale i dospělé lidi. Zbavit se ho je mnohdy složité, ale pokud budete dodržovat následující body, můžete ho alespoň eliminovat. Pravděpodobnost, že zmizí úplně je ale poměrně veliká. Důležité je nezanedbávat péči o pleť.

Používejte vhodný make up

Pokud jste zvyklá se líčit, měla byste používat make-up, který je vhodný pro citlivou pleť. V ideálním případě si nechejte poradit od vyškoleného personálu v lékárně. Ten obvykle ví, jaké značky jsou na problematickou pleť vhodné.

Odličujte se

Chápeme, že když přijdete po záživné party z baru, přímo to svádí skočit šipku rovnou do postele, ale vy se musíte ubránit. Nesmíte se totiž zapomenout odlíčit. Zanechat zbytky make-upu až do rána je zátěž i pro normální pleť, natož pro tu vaši.

Zkuste antikoncepci

Antikoncepce nemusí sloužit jen jako prostředek k zabránění otěhotnění, ale může vám i pomoci vyčistit pleť. Zajděte si za svou gynekoložkou, která vám vybere vhodné prášky. Ty pak mohou srovnat hladinu hormonů a vaše akné se minimálně zredukuje.

Dodržujte hygienu

Žádná hygiena pro vás není přehnaná. Přes den se dotýkáte mnoha věcí, ať už jsou to zábradlí nebo tyče od tramvaje, proto se snažte si na obličej sahat minimálně. V kabelce byste měla mít neustále desinfekční gel, kterým si budete potírat dlaně. Čištění obličeje ráno a večer by pro vás mělo být samozřejmostí.

Navštivte svého dermatologa

Dermatolog je lékař zabývající se chorobami kůže. Pokud trpíte akné, určitě byste si toho svého měla najít. Doporučí vám, jaký je vhodný přípravek na čištění pleti a poradí vám další náležitosti, které je potřeba při vašem problému dodržovat.

Nejčtenější články