Close search

Trápí mě astma: Mohou za něj zpravidla problémy z dětství. Jak se jich zbavit?

unsplash.com Zdroj: unsplash.com

Astma je chronické onemocnění dýchacích cest, kdy laicky řečeno lapáte po dechu. Pociťujete tedy nedostatek vzduchu a křeče svalstva průdušek. Astma jako takové mnohdy vzniká v dětství a původ bývá psychosomatický.

Kdy vzniká?

některých případech těžkého astmatu se musí používat kortikoidy, které dýchací cesty uvolní a hojí sliznici. Je dobré mít na paměti, že ekzém a astma jsou jako spojené nádoby. Jsou převážně psychosomatického původů, tudíž mohou u dítěte vznikat třeba když se rodiče rozvádějí.

Jako ho léčit?

Jak již bylo řečeno, v těžkých případech pomůže kortikoid. V těch méně závažných lze použít spreje jako Ventolin nebo Singulairu jako tabletek. Léků je ale nepřeberná řada. Příčinu vzniku zdravotního problému je ale potřeba hledat jinde.

Pokud astmatem trpíte, jistě víte, co vás trápí. V dnešní době není nic ostudného dojít si k odborníkovi a začít svůj psychický problém řešit od prvopočátku. Pak je velká šance, že vám astma postupně zmizí. Za předpokladu, že to člověk neřeší, velmi pravděpodobně se mu bude astma či ekzém vracet.

Jak se astma projevuje?

Astma může mít různou podobu. Pociťovat můžete bolest na hrudníku, sípání, nekončící kašel či dokonce únavu.

Nejčtenější články