Close search

Revoluční alkohol je na světě. Vědci vyvinuli pití, ze kterého kocovinu nedostanete

Pixabay Zdroj: Pixabay

Kdo by si nepřál se ráno po velké oslavě probudit svěží a bez kocoviny? Díky vědeckému výzkumu, který se věnuje přípravě speciálního syntetického alkoholu Alcarelle, to nejspíš bude možné.

Britský vědecký tým v čele s profesorem Davidem Nuttem dokázal vytvořit alkohol, který jeho poživatelům nepřinese po ránu žádné nepříjemné pocity. Nový druh alkoholu totiž díky látce alcosynth dokáže zablokovat receptory GABA, které mají vliv na stav opilosti. Díky pokročilému stádiu výzkumu, by se takový druh alkoholu mohl dostat na trh během přístích pěti let. 

Profesor již látku alcosynth, která snižuje opilost objevil ještě při svých studiích v roce 2018. Tehdy dělal pokusy na zvířatech a vlivem tohoto protijedu se znatelně snižoval stav alkoholického omámení. 

Látka ale byla v té době příliš nebezpečná, než aby se mohla používat na lidech. Člověku, který by totiž požil lék za střízliva, totiž hrozilo vážné poškození nervů. Nyní ale šel vývoj kupředu a Nutt byl díky vědeckému pokroku schopný vyřešit problémy, které komplikovaly jeho výzkum v osmdesátých letech. 

Nutt je známý svým tvrzením, že alkohol může být nebezpečnější než drogy jako extáze a LSD. Kvůli tomu také opustil svůj post vládního poradce v oblasti drog. Podle slov profesora, vědci už v dnešní době přesně vědí, jak pití alkoholu ovlivňuje lidský mozek a jaké změny může přinést. 

Vědecký tým také uvádí, že díky alcosynthu mohou nyní provádět potřebné modifikace v alkoholických nápojích. Takže kupující si v budoucnu bude moct vybrat, zda na večírku z alkoholu bude chtít mít pocity omámení, nebo jestli se bude jen chtít pobavit s přáteli. 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu