Close search

Rakovinu lze léčit silou přírody. Ukážeme vám jak

pixabay Zdroj: pixabay

Onkologické onemocnění je komplexní, mnoho let probíhající programová změna na mnoha úrovních buněčné funkce. Úspěšná terapie musí tudíž zahrnovat více rovin. V první řadě musí směřovat proti nekontrolovatelnému růstu rakovinných buněk, potlačit záněty v těle a posílit všechny orgány odpovědné za vylučování jedů a odpadů z látkové výměny.

Proradné rakovinné buňky

Pozorujeme-li změněnou látkovou výměnu rakovinných  buněk, je patrná jejich vysoká potřeba sacharidů. Z toho vyplývá, že krmení pro rakovinné buňky jsou ideálně sacharidy, které se rychle mění na glukózu anebo mají ještě jeden trik. Rakovinné buňky vlastní mnohem více inzulinových receptorů než zdravé buňky.

Nezískávají tedy jako zdravé buňky energii z buněčného dýchání, nýbrž pomocí kvašení cukru na kyselinu mléčnou. Protože ale tento kvasný proces spotřebuje velmi mnoho glukózy, staly se rakovinné buňky závisláky právě na glukóze.

Ketodieta

Logicky z toho vyplývá, že rakovinné buňky by neměly mít k dispozici už žádnou glukózu a kyselinu mléčnou, jež chrání rakovinné buňky před imunitním systémem a stále více oslabuje zdravé okolní buňky.Onkologičtí pacienti proto musí změnit svou látkovou výměnu. Odborně se tomu říká “ketodieta”.

Jedná se o tréninkový program pro zdravé buňky, při kterém je povoleno už jen zhruba 50 gramů glukózy denně. Rakovinné buňky jsou tak odříznuty od využívání glukózy a vyhladoví. Tento přechod může trvat 14 dní až měsíc. Je to riskantní změna, protože na glukóze je samozřejmě závislý také mozek a dadměrná tvorba ketonových tělísek okyseluje krev. Ale ve srovnání s chemoterapií, která zamoří celé tělo a znamená tak zátěž pro všechny orgány, to za vyzkoušení stojí.

Kyselina ellagová

Co tedy musí zmizet z talíře? Živočišnou bílkovinu je třeba nahradit rostlinnou a zároveň je nezbytné vyškrtnout z jídelníčku cukr. Pijte často zelený čaj, dělejte si jaterní zábaly a konzumujte potraviny s vysokým obsahem kyseliny ellagové. Ta působí jako houba a bezprostřední vazbou zneškodňuje rakovinotvorné polycyklické aromatické uhlovodíky.

Byly zdokumentovány účinky této kyseliny na rakovinu. Rakovinné buňky v děloze, do jejichž kultur byla přidána kyselina ellagová, rostly pomaleji, nedělily se tak rychle jako původně a postupně odumíraly. Zprávy o pozitivních účincích existují i u rakoviny prsu, slinivky břišní, kůže tlustého střeva a prostaty.

Prospěšné ovoce

Potraviny, obsahující kyselinu ellagovou: Plody aronie, ostružiny, jahody, maliny, brusinky, semena granátových jablek, hrozny, myrobalány, pekanové ořechy a vlašské ořechy. Je známo spoustu bylinek a rostlinných látek, např. protizánětlivá kurkuma, která prokazatelně působí proti rakovině, mimo další účinky, které má proti řadě onemocnění.

 

Nejčtenější články