Close search

Používáte suchý šampon? Jeho největší zápory

pixabay Zdroj: pixabay

Některé ženy ho doslova milují, protože si bez něho ani nedokáží život představit. Ano, souhlasíme, že je to velký pomocník v situacích, kdy závodíte s časem nebo když vám vlasy nechtějí držet, ale jak to tak bývá, všeho moc škodí a ani se „sucháčem“ byste to neměla přehánět.

Výhody suchého šamponu asi nemusíme zmiňovat, ale ve zkratce: vlasy po jeho použití vypadají jako umyté, vlasy provoní a jsou po něm více poddajné, mají objem a nelítají kolem obličeje. Kdo je ale zvyklý suchý šampon používat víckrát než jednou týdně, měl by zbystřit.

Vypadávání a lámavost vlasů

Po častém používání suchého šamponu mohou začít vypadávat vlasy. A důvod je prostý. Suchý šampon ucpává vlasovou pokožku, která potom nemůže dýchat a neprodukuje nové vlasy. To může způsobovat řídnutí vlasů. Kdo má tedy už tak málo vlasů, suchý šampon by měl používat opravdu jen výjimečně.

Ztráta lesku

Látky, které jsou obsažené v suchém šamponu, vlasy zbytečně zatěžují a mohou zapříčinit lámavost vlasů. Stejně tak po nějaké době začnou ztrácet vlasy lesk a vitalitu. Komu se tedy vlasy přestaly lesknout a nevíte čím to je, možná jste právě získaly odpověď. Na lesku vlasů se musí pracovat celkem dlouho, pokud ho nemáte od přírody, proto je škoda se o něho připravovat.

Suchý šampon v sobě obsahuje alkohol, a proto některé ženy po něm svědí pokožka hlavy. Když už tedy suchý šampon jednou za týden použijete, vyberte si ten, který se vstřebává a nedělá bílé mapy, které nejdou rozčesat.

Vyrobte si suchý šampon doma

Suchý šampon si můžete vyrobit i doma. Jeho výroba není náročná na čas ani na suroviny a je z přírodních ingrediencí, což vaše vlasy nezatíží tolik co kupované šampony ve spreji nebo prášku. Skladujte ho v uzavřené nádobě, aby nenavlhl. Základem by měla být ingredience, která absorbuje mastnotu, tudíž je vhodný škrob, dětský pudr, škrobová moučka, jedlá soda nebo jemně namleté ovesné vločky. Škrob můžete použít kukuřičný nebo rýžový. Základ můžete ale nemusíte smíchat se lžící jedlé sody. Tyto ingredience mají tendenci bílit vlasy, proto hnědovlásky mohou použít pravé kakao a tím směs obarvit.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu