Close search

Postelové hrátky si více užívají kuřáci marihuany: Konopí vám pomůže s posílením libida

unsplash.com Zdroj: unsplash.com

Nedávné studie se zaměřily na vztah mezi užíváním marihuany a sexem. Vyplývá z nich, že kuřáci opojné rostliny jsou zkrátka náruživější. Jak moc?

Nejnovější studie amerických odborníků potvrdila, že kouření marihuany zvyšuje četnost sexu. Průzkumu, jenž byl uveřejněn v odborném žurnálu The Journal of Sexual Medicine, se zúčastnilo přes 50 tisíc mužů a žen. Jeho výsledky ukazují, že lidé, kteří denně marihuanu užívají, mají o celých 20 % více sexuálních styků než ti, kdo konopí neužívají. Odborníci navíc ve studii vyvrátili rozšířený mýtus, že užívání této látky může způsobit sexuální dysfunkce.

Četné studie ze zahraničí i z České republiky naopak ukazují, že chroničtí kuřáci konopí jsou se svým sexuálním životem spokojenější a souloží častěji. Zároveň však mají vyšší tendence k promiskuitě,“ komentuje Adam Durčák ze sexshopu Ruzovyslon.cz, který testuje erotické pomůcky a zabývá se zdravou sexualitou. „Marihuana totiž obecně zmírňuje psychické napětí, zlepšuje náladu. Díky ní mají lidé menší zábrany a cítí se uvolněnější, což zvyšuje kvalitu sexuálního prožitku,“ dodal Durčák.

Marihuana zahání stres, zvyšuje libido

Vztahu mezi užíváním marihuany a jejím vlivem na sexuální život se věnovala i další studie uveřejněná v žurnálu The Journal of Sexual Medicine. Ta se zaměřila výhradně na ženy a zkoumala, jaký vliv má kouření marihuany před sexem na to, jak ženy následný akt vnímají. 68 % žen označilo svůj sex po užití marihuany za lepší, horší prožitek poté zaznamenalo pouze 16 % žen. Pro téměř tři čtvrtiny žen pak konopí představuje způsob, jak zvýšit erotickou rozkoš, 62 % pak díky konopí cítí zlepšení orgasmu a libida celkově. Více než šestina žen také prozradila, že marihuanu před sexem užívají záměrně. „Užitím malého množství marihuany před sexem si tedy ženy mohou zvýšit libido, což může pomoci vyplavit více endorfinů a zlepšit vaginální lubrikaci. Marihuana totiž působí jako takzvané anxiolytikum, tedy látka odstraňující či redukující úzkost. Právě úzkost či stres jsou dva faktory, které libido negativně ovlivňují,“ vysvětlil Adam Durčák.

Nejčtenější články