Close search

Nechcete vařit? Tři způsoby, jak jíst zdravě, když nemáte na nic čas

Pixabay.com Zdroj: Pixabay.com

Většina z nás chce najít ten nejrychlejší a nejlepší způsob, jak si udržet zdraví a ideální váhu. A jak toho dosáhnout? Důležité je mít dobře sestavený jídelníček, kterého se budete přidržovat. Jak to ale udělat, když nemáte rádi vaření, nebo na něj nemáte čas? Máme pro vás tři typy.

Zdravé z mikrovlnky?

Někteří lidé by řekli, že slova „zdravé“ a „mikrovlnná trouba“ nejdou dohromady. Přesto se již v nabídce mnoha obchodů objevují předpřipravená jídla, která jsou vytvářena s ohledem na potřeby lidí, kteří se chtějí stravovat zdravě, ale nemají čas si každý den své pokrmy vařit.

Porozhlédněte se po jídlech, která mají nízký obsah sodíku a jsou složena z množství zeleniny a celých zrn. Mikrovlnná jídla mají také další výhodu, mohou pomoci při kontrolování velikosti porcí, které sníte. Pokud se ale i přesto budete cítit hladoví, dejte pijte hodně vody nebo si dejte ke svačině čerstvou zeleninu.

Vařte jídlo dopředu

Když nemáte v průběhu pracovního týdne čas vařit, vždy si můžete zdravé jídlo připravit o víkendu. Využijte volna jako investice do svého zdraví a věnujte se o víkendu alespoň chvíli vaření. Připravte si tedy dopředu pokrmy, které můžete jíst po celý týden. Například můžete udělat velký hrnec hnědé rýže, takže budete mít vždy zdravou svačinu, která vás nasytí. Další populární možností je zapéct brambory v troubě a následně je průběžně ohřívat. Výborným nástrojem pro dávkové vaření je elektrický tlakový hrnec, protože nevyžaduje neustálou kontrolu.

Osobní kuchař

Než se začnete smát a tuto myšlenku zavrhovat, zeptejte se sami sebe: najali byste si osobního trenéra, který by vám pomohl dostat se do kondice? Osobní kuchař se ničím neliší. A když je pro vás zdraví prioritou, stojí za investici. Někteří kuchaři vaří jídlo ve vlastní kuchyni a doručují vám ho. Ostatní používají vaši kuchyň jako pracovní prostor. Můžete získat plně přizpůsobené chutné jídlo, které následuje váš dietní plán.

Při najímání osobního kuchaře se můžete zeptat na certifikaci manažera potravin nebo na jiné kvalifikace, které naznačují záznamy o bezpečné manipulaci s potravinami. Poté se domluvte na ceně a osobních preferencích.

Zdravé stravování je vždy na dosah. Je to prostě otázka správného výběru. Snažte si stále vyhledávat inspiraci, abyste pro sebe dělali to nejlepší.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu