Close search

Naučte se ovládat symboliku nemocí, díky níž si můžete pomoci i samy

pixabay Zdroj: pixabay

Ne všechny nemoci dokáže vyléčit moderní medicína. Občas je dobré zamyslet se hlavně nad příčinou toho, proč daný problém vznikl. V lidském těle souvisí všechno se vším. Je na čase, abychom své tělo začaly vnímat jako ucelený systém a pokud nějaká „součástka“ přestane fungovat, snažily se pátrat po příčinách.

Každá nemoc či zdravotní problém nás donutí zastavit se a přemýšlet. Většinou se objevují negativní myšlenky typu: „Proč zrovna já?“ V tu chvíli ale není důležité, abyste se litovaly a ještě více přilévaly oleje do ohně. Spíše se zamyslete nad tím, proč se u vás nemoc projevila a jak lze příčinu napravit. Naše ego se kolikrát postará o to, abychom vůbec žádnou příčinu nehledaly.

Přijmutí své nemoci

Tato fáze je opravdu velice těžká. Nemoc, která k nám přišla, vnímáme často jako cizince, nechceme s ní mít nic společného. To ale chyba! Je naše, přišla z nějakého důvodu a týká se našeho těla, proto ji také musíme přijmout. To je první předpoklad pro zvládnutí problému. Můžete k ní i promlouvat a poděkovat, že vám přišla dát vědět, že se uvnitř vašeho těla něco děje.

Bolest hlavy

Proč vzniká bolest hlavy? Bolest hlavy nám symbolicky sděluje, ve kterém místě jsou příčiny naší bolesti. Migrény často vznikají u lidí, kteří jsou uzavřeni sami do sebe a řeší problémy jen ve své hlavě. Tím se tlakují negativní energie v hlavě a když pohár přeteče, přijde na řadu neutuchající bolest. Krátkodobě zabírají prášky na bolest, ale co když nezabírají už ani ty? V mnoha případech je migréna zapříčiněna neutěšeným stavem v rodině, v práci či v partnerství. Pokud vás trápí pravidelné bolesti hlavy, zkuste zapátrat po příčině, abyste nemusela příště opět sahat po „zázračné růžové pilulce“.

Rýma

Hodně lidí dokáže rýma potrápit během roku několikrát. Častou příčinou této nemoci můžeme opět hledat v lidské psychice, kdy naše vědomí vytvoří neúnosně velké množství negativních energií a oblast hlavy je přetížená. Nemoc se pak snaží o zbrzdění mysli a rýma je častým projevem celého řetězce dalších nemocí. Uvědomte si tedy vždy, když máte rýmu, jestli nemůžete změnit přístup k věcem, které vás trápí. Proces léčení se může o hodně urychlit. Prozatím účinkuje nasávání páry ze slané vody a smrkání, které vás zbavuje všech negativních energií.

Špatné vidění světa

Oči jsou brány do duše, to víme všechny. Rohovka přináší informace, které v symbolech ukazují, v jakém stavu jsou naše orgány a zdraví jako takové. Pokud máte problém s krátkozrakostí či dalekozrakostí, je nasnadě se zamyslet nad tím, jak se díváme na svět kolem nás. Ty z vás, které nevidí do dálky, zbystřete. Většinou se tento problém týká lidí, kteří se až moc zajímají o druhé, chtějí spasit svět, problémy druhých jsou pro ně důležitější než ty vlastní. Naopak lidé, co přestávají vidět na blízko přestávají vidět svoje okolí, koukají jenom na sebe a na svůj blahobyt.

 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu