Close search

Nastartujte svůj metabolismus pomocí cvičení. Jaký pohyb pomůže?

Pixabay Zdroj: Pixabay

Aktivní příprava na letní měsíce, kdy nás čeká horké počasí a s tím spojené dovolené, nebo odpočinek u bazénu, v sobě často zahrnuje shazování přebytečných kil. Někdy ale cvičení nepřináší požadované výsledky a problémem mohou být i nevhodné posilování. Které cviky rozhýbou metabolismus?

Pokud máte pomalejší metabolismus, který nespaluje kalorie tak rychle a vy si proto musíte hlídat každé jídlo, které si dáte, pak nezoufejte. Existují různé způsoby, pomocí kterých je možné nastartovat organismus, aby efektivně spaloval kalorie. Jedním z nich jsou správně zvolené cviky, které metabolismus zrychlí a pomohou získat energii.

Určitě ale v tomto případě neplatí, že nejlepším způsobem bude, jak nakopnout váš metabolismus, že si dáte pořádně „do těla“. Intenzitu cvičení se v tomto případě vyplatí střídat a rozhodně je lepší cvičit v ranních, nebo dopoledních hodinách, jelikož spalování kalorií v těle se po dalších několik hodin zvedne až o čtvrtinu.

Dřepy

Tento cvik patří mezi jeden z nejefektivnějších, jelikož při jediné činnosti zapojujeme ihned několik svalových partií najednou. Do pohybu tak spustíme stehenní i hýžďové svaly i svalstvo na zádech. Při tomto cviku je se rozkročit zhruba na šířku ramen a je důležité si hlídat, aby kolena nepřesahovala přes linii chodidel. Paty se při pohybu do dřepu nesmějí zvedat od země, pokud nevíte, co rukama založte je za krk, nebo předpažte.

Výpady

Pokud se chcete pořádně zapotit a zkusit něco náročnějšího, pak vynikají volbou pro vás budou výpady. Vykročte pravou nohou dopředu a kolenem levé nohy se dotkněte podlahy, zvedněte se a udělejte ten samý cvik na druhou nohu. Nehrbte se a ruce držte na svých bocích. Pokud chcete intenzivnější verzi výpadů, můžete nohy střídat během výskoku.

Chůze

I když se může zdát, že na chůzi není nic náročného ani užitečného, opak je pravdou. Rychlá chůze patří mezi nejvíce nedoceněné druhy cvičení. Pokud se bude jednat o intenzivní chůzi, pak rozhýbe váš metabolismus, nebude zatěžovat kolena jako při běhu a pomůže vám zapojit většinu vašich svalů do cvičení.

Nejčtenější články