Close search

Kdy poznáte, že už vaše játra potřebují detox

pinterest.com Zdroj: pinterest.com

Podle odborníků jsou játra nejdůležitějším orgánem. Je proto důležité je zbytečně nepřetěžovat, protože by to mohlo mít za následek vážné komplikace, které by mohly skončit fatálně. Jak poznat, kdy vaše játra potřebují detox?

Nejdůležitější orgán

Lidé, kteří mají zpomalenou funkci jater by se měli vyvarovat jejich zbytečnému přetěžování. Přebytečné toxiny, které játra nedokáží zpracovat, se v těle ukládají v těle ve formě tukové tkáně. Jakmile se dostanou toxiny do organismu, hromadí se do té doby, dokud se nezlepší funkce jater, až posléze se s nimi vypořádává.

Příznaky přetížení jater

Na vlastním organismu můžete zpozorovat více příznaků, které ukazují na zpomalenou funkci jater. Bez ohledu na jejich závažnost je důležité podniknout určité kroky, abychom obnovili správnou funkci jater.

Jaké jsou tedy nejčastější příznaky zpomalené funkce vašich jater? Patří mezi ně únava, soustavná bolest hlavy, nadměrné pocení, bolesti kloubů a svalů, těžkosti při trávení tuků. Tyto příznaky mohou být provázeny přibíráním na váze.

Jak odlehčit játrům

Tyto příznaky lze odstranit hlavně díky odlehčení játrům pomocí správné stravy. Proto byste měli zvážit obsah lednice. Zdravé tělo vyžaduje zdravou stravu a zdravé zvyky. Prvním krokem, kterým odlehčíme naším játrům, je odstranění smaženého jídla z vašeho jídelníčku, odstranit polotovary a nahradit je alternativním. Nejlépe toho dosáhnete, když si začnete vařit doma z kvalitních surovin nebo vyhledávat restaurace s lehkou a kvalitní kuchyní.

Vyvarujte se přepáleným olejům, palmovému oleji, pijte dostatek vody (2 litry) denně). Jezte dostatek zdravých tuků, např. v avokádu a kokosu. Omezte cukry a zaměřte se na potraviny, které obsahují síru jako jsou: česnek, brokolice, vajíčka, cibule a chřest. Především omezte alkohol.

Je dobré zařadit do jídelníčku kurkumu, což je extrémně silné protizánětlivé koření. Je schopná ochránit vaše játra a pomáhá je regenerovat. Pro maximální absorbci si vytvořte doma “Zlaté mléko”. To vytvoříte smícháním koření s mlékem. Dalším zázrakem pro vaše játra je Ostropestřec marijánský, který funguje jako prevence a ochrana jater. Obsahuje účinnou látku, která se nazývá siymarin a má výborné protizánětlivé vlastnosti.

 

Nejčtenější články