Close search

Jde to i bez prášků: Jak se bez chemie zbavit kocoviny po propité noci?

unsplash.com Zdroj: unsplash.com

Přehnala jste to včera na setkání s přáteli? Každá z nás už se jistě vícekrát ocitla v situaci, kdy se ráno probudíte s třeštícím mozkem a hlavou vám proběhne věta: „Už nikdy nebudu pít.“ Všechny ale víme, že je to lež. Co tedy dělat, když jsme se zase nechaly zlákat alkoholem a ten teď naše hříchy patřičně trestá?

Studená sprcha

Potřebujete se hodit do parády a alespoň na první pohled vypadat svěže před šéfem? Zatněte zuby a osprchujte se studenou vodou. Pokud vás tato představa děsí, začněte proudem vlažné vody a postupně přidávejte na studené. Uvidíte, že ze sprchy vylezete hned o něco čilejší.

Spánek

Nečekají-li vás přes den žádné povinnosti, dopřejte si dostatek spánku. Jestliže jste přišla domů ve tři ráno, ale slunce vás stejně probudilo v osm, zatáhněte závěsy, vezměte si škrabošku na spaní a pěkně spěte osm hodin (minimálně), aby vaše tělo nabylo novou energii.

Mastné jídlo

Cokoliv mastného vám udělá lépe. Máte dole ve vchodu čínskou restauraci? Zajděte si pro nálož nudlí a nestyďte se ji celou spořádat. Jestliže se vám nechce chodit mezi lidi, uvařte si silný vývar. Máte doma jen bujón? Nevadí, i ten postačí. Připravte si ho však více koncentrovaný, s menším množstvím vody.


Voda s citronem

Po značné konzumaci alkoholu bude vaše tělo dehydratované, tudíž na ranní kávu zapomeňte. Tím byste mu ještě více přitížila. Čeho byste naopak měla vypít hodně, je voda. Vyprahlý organismus bude blažený, až mu dopřejete kýženou dávku tekutin, kterých se domáhal celý předchozí večer, ale odpovědí mu jen byla další vodka s džusem. Do sklenice s vodou vymačkejte citron, cokoliv kyselého bude pro váš žaludek darem z nebes. Možnost je vypít i lák z okurek.

Čerstvý vzduch

Ačkoliv byste nejraději strávila celý den doma zachumlaná v posteli a dívala se na seriály, přemluvte se a vyrazte na procházku. Pouhých dvacet minut na čerstvém vzduchu vám dodá novou energii a váš organismus se trochu více probere.

Nejčtenější články