Close search

Jak rychle zhubnout bez jojo efektu? Pomůže vám třídenní ovocný detox

Pixabay Zdroj: Pixabay

Pokud vás trápí problémy z váhou a celkově si chcete vyčistit tělo, není nic jednoduššího, než zkusit třídenní ovocní detox. Jeho účinky vás překvapí.

Očistu můžete držet 1 den, 3 dny nebo týden. Ale i pouhý jeden den může mít pozitivní vliv na vaše zdraví. Ovšem pro dosažení viditelných výsledků se doporučuje držet očistu 3 dny. Pokud se rozhodnete očistu absolvovat na delší dobu, měli byste se nejprve poradit se svým lékařem, zejména pokud máte nějaké zdravotní problémy.

Vaše tělo si během očisty uleví od procesů trávení, vyčistí se vám střeva od odpadních látek, ale také se dostaví tyto 4 účinky, se kterými byste měli počítat.

1. Zhubnete

Konzumace šťáv omezí váš denní příjem kalorií, a proto první, čeho si okamžitě všimnete, bude nižší váha. To by ale neměla být vaše hlavní motivací pro očistu.

2. Scvrkne se vám žaludek

Po očistě se vám smrskne žaludek a vám budou stačit mnohem menší porce jídla než předtím. Proto je ideální začít očistou nějakou vaší dietu.

3. Budete mít hlad

Protože budete celou dobu konzumovat jen džusy bez obsahu vlákniny, budete mít nejspíš pořádný hlad. Ten však můžete zahnat další šťávou.

4. Projeví se detoxikační příznaky

Pokud jste předtím nejedli příliš zdravě, budou vás pronásledovat detoxikační příznaky. Mezi nejběžnější patří bolesti hlavy a celková slabost. Ale pokud to vydržíte, dostaví se příval energie a budete se cítit mnohem lépe. A jaro je pro očisty přímo ideálním obdobím.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu