Close search

Hladovka, mrazivá sprcha, kitesurfing: Co dělají nejbohatší lidé světa, aby se udrželi fit

Instagram.com Zdroj: Instagram.com

Lidé po celém světě se snaží dodržovat zdravý životní styl, aby se cítili dobře a zvládali své povinnosti. V dnešní hektické době je ale velmi těžké najít si dostatek času na pravidelné cvičení. Jak to řeší světoví miliardáři?

Klíčem k úspěchu často bývá i pevné zdraví a své o tom vědí i mnozí ředitelé a zakladatelé nadnárodních společností. Jak tedy o své zdraví pečují jedni z nejbohatších lidí na světě?

Richard Branson (68)

Britský podnikatel a spoluzakladatel konglomerátu Virgin Group, který se věnuje snad všemu od cestování až po finančnictví a zdravotnictví, si ve svých skoro sedmdesáti letech velmi potrpí na extravagantní sporty. Branson, který každý den vstává v pět hodin ráno, si jako ranní rozcvičku oblíbil kitesurfing. To je sport, při kterém jezdíte po vodě na prkně a zároveň se držíte speciálního draka, který vás díky síle větru táhne.

Oprah Winfrey (65)

Jedna z nejbohatších televizních moderátorek a životní guru pro miliony žen po celém světě se velmi pečlivě věnuje i svému vlastnímu zdraví. Nehledě na svoji pracovní vytíženost se Winfrey každý den ráno snaží splnit limit 10 tisíc kroků. Proto chodí více než 8 kilometrů denně, což jí údajně zcela vyhovuje.

Jack Dorsey (42)

Zakladatel Twitteru a muž, jehož majetek se odhaduje na 5,3 miliardy dolarů, moc peněz za jídlo neutrácí. Často vynechává snídani i oběd, naopak si ale pořádně užije celkem velkou večeři, která může zahrnovat rybu, kuřecí maso nebo hovězí steak. Má také ve zvyku o víkendu držet hladovku, první jídlo si dá teprve v neděli večer. Dorsey si také velice užívá hydroterapii, každý den v pět ráno jde na 15 minut do sauny a potom si dá ledovou sprchu, kdy teplota vody nepřesahuje 2°C. Tuto proceduru opakuje dokonce třikrát. Také si velice užívá běhání a každý den běhá až 10 kilometrů.

Tim Cook (58)

Šéf slavné společnosti Apple si také potrpí na zdravý životní styl. Velice si užívá cvičení v posilovně, kam pravidelně každý den vyráží hned potom, co se ve 3:45 ráno vzbudí a přečte si emaily. Věnuje se také chození a vždy ujde trasu minimálně 6,5 kilometrů.

Michael Bloomberg (77)

Zakladatel mediální společnosti Bloomberg a bývalý úspěšný starosta New Yorku velmi dbá na zdravý životní styl. Snaží se vyhýbat fastfoodu, jí hodně zeleniny a salátů, pravidelně cvičí a každé ráno běhá alespoň jednu hodinu v posilovně na pásu.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA TO, JAK SE TÝRAJÍ MILIARDÁŘI, ABY BYLI ZDRAVÍ!

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu