Close search

Dostatek mléčných výrobků a teplá voda s citronem: Jak na podzimní detox?

Pixabay Zdroj: Pixabay

Podzim je pomalu ale jistě tady a vy byste se na něj měli náležitě připravit. Zvládnout přechod mezi jednotlivými obdobími není pro tělo nikdy jednoduché. Pomůže vám ale podzimní detox. Jak na něj?

Teplá voda s citrónem

Není lepšího způsobu, jak po ránu nastartovat svůj organismus než teplou vodou s čerstvě vymačkanými citrony. Očistíte svůj zažívací trakt, odstraníte toxiny a kyselá chuť citrusu zažene případné pálení žáhy.

Mléčné produkty

Podle mnohých vědeckých výzkumů má na vaši imunitu velký vliv střevní mikroflóra. A tu nejlépe podpoříte pitím kefírů a jogurtů. Tyto mléčné výrobky hubí zákeřné bakterie škodící mikroflóře.

Zelenina

Živá strava vám také hodně pomůže. Zelenina obsahuje hodně vitamínů a látek podporujících správnou funkci těla. Nejlepší je zelená zelenina obsahující chlorofyl. Vysoký obsah zeleného pigmentu chlorofylu dostanete ze superpotravin jako je např. spirulina či chlorella.

Suchá kůže

Podle ájurvédy je kůže pro vaši celkovou pohodu velmi důležitá. Pokožka je vylučovacím orgánem a její obrušování je považováno za očistnou filosofii, kdy se zbavíte suché kůže a pokožka se zaktivuje a pomůže tělu lépe se pročistit.

Dýchání

A nakonec to nejdůležitější – správné dýchání. Určitě si řeknete, že je to jednoduché, ale opak je pravdou. Hodně lidí dýchá mělce. Snažte se dýchat zhluboka a pomalu. Připojte každý den jednoduchá dechová cvičení a budete se cítit svěží. Nádech a výdech!

Nejčtenější články