Close search

Domácí lékárna: Jak zmírnit rozšířené póry, které nehezky hyzdí vaši pleť

pixabay Zdroj: pixabay

Viditelné póry jsou strašákem žen všech věkových kategorií. I když máte jinak pleť čistou, rozšířené póry pleť doslova hyzdí. I když si nanesete na obličej drahý make-up, většinou se stejně do pórů vpije a problém zůstává nevyřešen. Zkuste triky, kterými můžete rozšířené póry eliminovat doma a nemusíte vyhazovat peníze za drahá séra.

Ještě před tím byste ale měla vědět, že pórům se dá trochu i předcházet, i když genetika se už samozřejmě o všechno postarala. Ale proč tomu napomáhat ještě špatným životním stylem? Tučná a mastná strava není pro pleť příliš dobrá obecně, proto dbejte na to, co jíte. Hodně pijte čistou pramenitou vodu bez bublinek. Také se zbytečně nevystavujte slunci, protože pobyt na slunci pórům nijak neprospívá. Na velké póry zabírají i různá stahovací séra, která ale nejsou příliš levná a udělají taky jenom krátkodobou službu. Než si takové sérum koupíte, zkuste následující tipy.

1. Jablečný ocet

Smíchejte jablečný ocet s vodou ve stejném poměru. Namočte do roztoku bavlněný kapesník a naneste na tvář. Nechte několik minut na tváři a potom obličej umyjte. Tento proces můžete opakovat každý večer po tom, co si pleť vyčistíte. Po pár týdnech uvidíte zlepšení.

2. Led

Před nanesením make-upu můžete vyzkoušet následující trik s ledem. Zabalte do látky několik kostek ledu a přikládejte na místa, kde máte póry nejvíc otevřené. Také je dobré opláchnout si obličej velmi studenou vodou, ta póry taky o něco zmenší.

3. A zase ta soda

Jedlá soda je účinná snad na všechny neduhy. Kromě bělení zubů je prospěšná i pleti. Smíchejte dvě polévkové lžíce sody se stejným poměrem vlažné vody. Dejte si směs na obličej a kruhovými pohyby masírujte tvář. Soda má stejný efekt jako peeling. Opláchněte vodou, tento rituál opakujte každý den po dobu jednoho týdne. Potom na čas zase vynechejte.

4. Vaječný bílek

Masky z vaječného bílku jsou účinné v boji proti mastnotě pleti, ale umí zatočit i s póry. Můžete aplikovat samotný bílek jednoduše rozetřený po tváři nebo ho smíchejte s trochou citronové šťávy. Vždy počkejte až vám maska na obličeji zaschne a sloupněte. Aplikovat můžete dvakrát denně po dobu několika týdnů.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu