Close search

Detox podle ájurvédské medicíny: Zažene stres a pohladí po duši

Pixabay Zdroj: Pixabay

Ájurvédská medicína je celosvětově uznávaný způsob léčby. Vychází z ní třeba čínská medicína nebo homeopatie. Vyzkoušet můžete i detox podle ájurvédy. Po něm se totiž budete cítit vyrovnaná jako už dlouho ne.

Okořeňte si jaro

Ajurvédské kuchařky věří, že správné koření dokáže úplné zázraky. Čerstvý zázvor, pepř, kmín i fenykl se doporučují pro pozitivní mysl a dobrou fyzickou kondici. Jarní období zvané „Kapha“ je podle nich ideální pro nové návyky. Pokud si v tomto období stanovíte nové zvyky, budete je dodržovat po celý rok.

Ranní ptáče dál doskáče

Můžete spát klidně deset hodin, ale stejně se po probuzení cítíte bez energie? Pozdní usínání a dlouhé spaní vašemu tělu neprospívá. Raději choďte spát dříve a nastavte si budík na brzkou ranní hodinu. Budete se celý den cítit plní energie! Řežim navíc napomáhá tomu, že se budete cítit svěže a stres odejde raz dva. 

Teplá jídla třikrát denně

Snídaně je prostě základ dne. To platí vždy a všude. Pokud zároveň chcete shodit pár kil navíc, připravte si ji lehkou a teplou a nezapomínejte ani na teplý oběd a večeři. Dopřávejte si polévky a tepelně upravenou zeleninu.

Ájurvédu zkrátka nezatracujte. Sami uvidíte, že se po detoxu budete cítit fit a vyrovnaně. Detox totiž přispívá k životní rovnováze. 

 

Nejčtenější články