Close search

Cibuli na kašel, brambory na bolest v krku: Triky staré jako lidstvo samo, které vždycky zaberou

unsplash.com Zdroj: unsplash.com

Rvát do sebe chemii, když jste nemocná dva týdny v kuse, není řešení. Mnohdy už na vás ani nezabírá. Uchýlit se můžete k osvědčeným babským radám. Je jich víc než dost.

Brambory na bolest v krku

Za předpokladu, že už vám žádný prášek na bolest v krku nezabírá, nezoufejte. Raději si uvařte bramboru a tu rozmačkanou rozprostřete do šátku, který si nechejte přes noc kolem krku. Pozor, brambora musí být při kladení na šátek ještě horká. Látky, které se z ní v noci odpařují, vám od bolesti pomohou.

Vařená cibule na kašel

Nezabírají vám sirupy? Nevadí. Nakrájejte si dvě cibule a nechejte je 30 min povařit. Následně je slejte a horký výluh z cibulí vypijte. A pijte ho pravidelně i během celého dne. Látky, které cibule pustí do vody vám následně pomohou odkašlat. Cibulový vývar si můžete ochutit medem a citronem.  

Syrová cibule na rýmu

Na ucpaný nos zabere cibule v syrovém stavu. Nakrájejte si ji na talíř a dejte si jí vedle postele. Ráno už nebudete mít nos zdaleka tak ucpaný jako předchozí večer.

Vypotit chřipku pomůže česnek

Česnek je učiněný zázrak. Jezte ho po dobu nemoci pravidelně. Česneková polévka je úplně ideální. Po ní se přes noc zaručeně vypotíte. Kromě jiného budete mít po konzumaci i uvolněnější dýchací cesty. Stejně jako cibule zabírá i na kašel.

Zázvorový čaj vás zavodní

Zázvorový čaj je považován za všelék. Nekrájejte zázvor na kolečka, ale nastrouhejte si ho. V horké vodě se pak daleko lépe vylouhuje. Má velmi silné protizánětlivé účinky. Čím více ho vypijete, tím lépe. V období nemoci je tělo kvůli silnému pocení dehydratováno. Zázvorovým čajem ho opět zavodníte.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu