Close search

Chcete mít úspěšný den? Tyto ranní rituály vám pomohou se nastartovat

Pixabay.com Zdroj: Pixabay.com

Ranní vstávání, kdy se musíte po zazvonění budíku co nejrychleji probrat a vyrazit do práce, se u většiny lidí netěší velké oblibě. Ráno přitom může být i příjemným začátkem dne, kdy načerpáte energii a budete mít síly i chuť něco dělat. Jak tedy nevykročit do nového dne špatnou nohou?

Pokud ráno nepatří mezi vaši nejpříjemnější část dne, můžete udělat pár změn, díky kterým si vstávání a přípravu do práce budete užívat. Jednoduché ranní rituály vám totiž pomohou zvednout náladu a začátek vašeho dne bude hned lepší.

Nekonečný budík

Máte na ráno nastaveno hned několik budíků a vždy vstávání o několik minut odkládáte? Tímto způsobem své tělo zbytečně trýzníte, protože se bude neustále vracet do spánkového cyklu a následně se z něj během několika minut bude muset probrat. Zkuste si odpustit pár minut pod peřinou a raději vstaňte ihned. A čas, který byste jinak strávili v posteli, věnujte poklidné snídani nebo rozcvičce.

Opomíjené jídlo

Snídaně je pro lidské tělo velmi důležitá a vy byste ranní příjem potravy rozhodně neměli vynechávat. Dejte si ale záležet na tom, z jakých potravin si snídani připravíte. Čerstvé ovoce, vařené vejce, nebo bílý jogurt vždy budou lepší volbou než rychlé instantní kaše, kterou jsou plné cukrů a vás zasytí pouze na chvíli.

Protáhněte tělo

Abyste po ránu byli plni energie, protáhněte ztuhlé svaly. Nemusíte se samozřejmě věnovat několikahodinovému cvičení, ale i jednoduchá rozcvička je kvalitním začátkem každého dne.

Co místo kávy?

I když je pro mnohé káva součástí každodenního rituálu, zkuste si zpestřit ráno a vyměňte tento silný nápoj za studenou sprchu. Probere vás mnohem více než jakákoliv dávka kofeinu. Že se vám do toho nechce? Pak zkuste sáhnout po zeleném čaji, který může být zajímavou alternativou ranního nápoje.

Nejčtenější články